Rebarborový koláč so snehom

Recept Rebarborový koláč so snehom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rebarbora je stále obľúbenejšia ingrediencia, ktorá sa používa v kuchyni. Vyskúšajte netradičnú chuť rebarborového koláča a uvidíte, že si ho obľúbite.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

10 ksrebarbora
120 gmaslo
230 gkryštálový cukor
3 ksvajce
3 lyžicemlieko
350 gpolohrubá múka
10 gprášok do pečiva
1/4 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 40 x 28 cm a vyložíme ho papierom na pečenie. Rúru si nastavíme na 170 stupňov.
  2. Rebarboru si umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky dlhé cca 7 cm. Dáme do sitka a posypeme cukrom (85 g). Takto necháme rebarboru odstáť cca 2 hodinky, aby pustila šťavu.
  3. Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielky si odložíme do chladničky a zo žĺtkov, soli a cukru (3 lyžice) si vyšľaháme hustú hmotu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a mäkké maslo. Dôkladne spracujeme, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu.
  4. Cesto navrstvíme do formy, pekne uhladíme, poukladáme rebarboru a dáme piecť. Pečieme cca 20-30 minút.
  5. Medzitým, ako sa nám pečie korpus, vyšľaháme si bielka na tuhý sneh so zvyšným cukrom.
  6. Pomocou cukrárskeho vrecka si sneh navrstvíme na koláč a dáme späť do rúry, aby sneh dostal peknú, zlatú farbu.
  7. Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť