NajRecept.sk Dezerty Múčniky Rakvičkové košíčky so šľahačkou
Rakvičkové košíčky so šľahačkou
Recept Rakvičkové košíčky so šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   9.5.2021

Rakvičkové košíčky so šľahačkou

Dnes doma som mala anketu, čo by kto zjedol sladkého. Vyhrali tieto koláčiky, ktoré pečiem veľmi rada. Rakvičkové košíčky už určite poznáte z mojich receptov, je to môj obľúbený zákusok aj bez polevy či šľahačky. Zjem ho len tak ku šálke kávy ako sušienku, ale pre iných to ešte zdobím šľahačkou, či už obyčajnou bielou alebo parížskou tmavou, alebo s bielou čokoládou. Samozrejme, domácou, tú z prášku nepoužívam. Autor: Haanka

Suroviny
4 ks
žĺtok
150 g
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
pár kvapiek
citrónová šťava
na vymastenie formičiek
olej

Šľahačka:

250 ml
smotana na šľahanie
2 tyčinky
ľadové gaštany
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si poriadne vymažem formičky olejom, chce to naozaj poriadne! (Ja som striekala olejom v spreji.)
  2. Potom si vyšľaháme všetko dohromady do hustej bielej peny, musí to zväčšiť objem.
  3. Cukrárskym vrecúškom striekame cesto do formičiek len do polky. Do rozohriatej rúry na 150 dám plech s formičkami a pečiem, kým cesto nevybehne, potom stlmím na 90 a pečiem, kým nie sú tmavšie kraje a jednu na skúšku vyberiem. Ide to vybrať krásne len nechtom.
  4. Parížska šľahačka: Deň vopred si uvaríme 250 ml šľahačky s dvoma tyčinkami ľadových gaštanov.
  5. Po vychladnutí dám do chladničky a ráno vyšľaháme do tuha.
  6. Bielu šľahačku vyšľaháme so stužovačom do tuha.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár