Rakvičkové košíčky so šľahačkou

Recept Rakvičkové košíčky so šľahačkou

Pridal: Haanka, 9.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes doma som mala anketu, čo by kto zjedol sladkého. Vyhrali tieto koláčiky, ktoré pečiem veľmi rada. Rakvičkové košíčky už určite poznáte z mojich receptov, je to môj obľúbený zákusok aj bez polevy či šľahačky. Zjem ho len tak ku šálke kávy ako sušienku, ale pre iných to ešte zdobím šľahačkou, či už obyčajnou bielou alebo parížskou tmavou, alebo s bielou čokoládou. Samozrejme, domácou, tú z prášku nepoužívam. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 9.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

4 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
pár kvapiekcitrónová šťava
na vymastenie formičiekolej

Šľahačka:

250 mlsmotana na šľahanie
2 tyčinkyľadové gaštany

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si poriadne vymažem formičky olejom, chce to naozaj poriadne! (Ja som striekala olejom v spreji.)
  2. Potom si vyšľaháme všetko dohromady do hustej bielej peny, musí to zväčšiť objem.
  3. Cukrárskym vrecúškom striekame cesto do formičiek len do polky. Do rozohriatej rúry na 150 dám plech s formičkami a pečiem, kým cesto nevybehne, potom stlmím na 90 a pečiem, kým nie sú tmavšie kraje a jednu na skúšku vyberiem. Ide to vybrať krásne len nechtom.
  4. Parížska šľahačka: Deň vopred si uvaríme 250 ml šľahačky s dvoma tyčinkami ľadových gaštanov.
  5. Po vychladnutí dám do chladničky a ráno vyšľaháme do tuha.
  6. Bielu šľahačku vyšľaháme so stužovačom do tuha.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť