NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Rakúsky Linzer - fotopostup
Rakúsky Linzer - fotopostup
Recept Rakúsky Linzer - fotopostup
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   10.10.2020

Rakúsky Linzer - fotopostup

Na tieto linecké kytičky je tu receptov určite veľa. Pridám aj ten svoj, možno zaujme a možno ani nie. Do cesta pridávam varené žĺtky, je to vlastne recept z Rakúska, preto má aj názov rakúsky Linzer. Lepila som marmeládou a posypala mletým vanilkovým cukrom. Autor: Izabela

Suroviny
600 g
hladká múka
300 g
maslo
200 g
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
2 ks
varený žĺtok
2 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravila som si preosiatu múku, pridala som maslo, cukor, prášok do pečiva, vanilku, strúhané žĺtky varené a surové vajcia. Spracovala som jednotné cesto. S cestom sa dobre pracuje, nelepí sa a nevyžaduje podsypanie ďalšiou múkou. Hotové cesto som uložila do chladničky na 2 hodiny.
  2. Po uplynutí tejto doby som z cesta odoberala len kúsky, ktoré som ihneď rozváľala a vykrojila. Ostatné cesto som nechala stále v chladničke. Vykrojené cesto som ukladala na papierom vyložený plech.
  3. Rúru som nechala vyhriať na 165 stupňov a piekli sa presne 12 min. Nenechávajte ich v rúre dlhšie, pretože budú tvrdé. Musia byť po upečení pekné biele.
  4. Vychladnuté som zlepila lekvárom a posypala mletým vanilkovým cukrom. Prajem vám dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár