Rakúsky Linzer - fotopostup

Pridal: Izabella929@azet.sk, 10.10.2020
Kategorie: Linecké pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na tieto linecké kytičky je tu receptov určite veľa. Pridám aj ten svoj, možno zaujme a možno ani nie. Do cesta pridávam varené žĺtky, je to vlastne recept z Rakúska, preto má aj názov rakúsky Linzer. Lepila som marmeládou a posypala mletým vanilkovým cukrom. Autor: Izabela
FOTKA OD VÁS
Pridal: Izabella929@azet.sk, 10.10.2020
Kategorie: Linecké pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
600 ghladká múka
300 gmaslo
200 gpráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 ksvarený žĺtok
2 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor
- Po uplynutí tejto doby som z cesta odoberala len kúsky, ktoré som ihneď rozváľala a vykrojila. Ostatné cesto som nechala stále v chladničke. Vykrojené cesto som ukladala na papierom vyložený plech.
- Rúru som nechala vyhriať na 165 stupňov a piekli sa presne 12 min. Nenechávajte ich v rúre dlhšie, pretože budú tvrdé. Musia byť po upečení pekné biele.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rakouský Linzer - FOTOPOSTUP.
KOMENTÁRE K RECEPTU