Rakúsky Linzer - fotopostup

Recept Rakúsky Linzer - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tieto linecké kytičky je tu receptov určite veľa. Pridám aj ten svoj, možno zaujme a možno ani nie. Do cesta pridávam varené žĺtky, je to vlastne recept z Rakúska, preto má aj názov rakúsky Linzer. Lepila som marmeládou a posypala mletým vanilkovým cukrom. Autor: Izabela

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

600 ghladká múka
300 gmaslo
200 gpráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 ksvarený žĺtok
2 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravila som si preosiatu múku, pridala som maslo, cukor, prášok do pečiva, vanilku, strúhané žĺtky varené a surové vajcia. Spracovala som jednotné cesto. S cestom sa dobre pracuje, nelepí sa a nevyžaduje podsypanie ďalšiou múkou. Hotové cesto som uložila do chladničky na 2 hodiny.
  2. Po uplynutí tejto doby som z cesta odoberala len kúsky, ktoré som ihneď rozváľala a vykrojila. Ostatné cesto som nechala stále v chladničke. Vykrojené cesto som ukladala na papierom vyložený plech.
  3. Rúru som nechala vyhriať na 165 stupňov a piekli sa presne 12 min. Nenechávajte ich v rúre dlhšie, pretože budú tvrdé. Musia byť po upečení pekné biele.
  4. Vychladnuté som zlepila lekvárom a posypala mletým vanilkovým cukrom. Prajem vám dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť