Raffaello torta s najjednoduchším a najlepším krémom

Recept Raffaello torta s najjednoduchším a najlepším krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá na prípravu a vo výsledku neskutočne chutná torta, ktorú si zamilujete. Cesto je naozaj pripravené za pár minút a krém ešte rýchlejšie. Postačí vyšľahať mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie a je hotovo. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto (3x):

3 ksbielok
5 lyžíckryštálový cukor
100 gkokos
1 lyžicastrúhanka

Krém:

500 gmascarpone
360 mlsmotana na šľahanie
5 lyžícpráškový cukor

Na dokončenie:

na posypaniekokos
na ozdoburaffaello guličky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kokos a strúhanku a premiešame. Pripravené cesto nanesieme do okrúhlej formy o priemere 24 cm, dno vyložíme papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 
  2. Mascarpone osladíme cukrom a prilejeme smotanu. Vyšľaháme tuhý krém, ktorý vrstvíme na upečené a vychladnuté cestá. Krémom potrieme aj povrch a boky torty. 
  3. Vrch a boky posypeme kokosom a odložíme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
26.4.2022, Juliee odpovedať00

Skvělí recept. Povedl se a byl moc dobrý. Doporučuju vyzkoušet. :)

Můžu poprosit jak jste dělala ten korpus? Mě se všechny přilepily k pečícímu papíru a rozpadly se. Děkuji

9.2.2022, NejLucka (administrátor) odpovedať00

asi jste těsto pekli příliš dlouho a vysušilo se. Pěna má být dokonale vyšlehaná a teprve potom přidáváme ostatní suroviny.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť