Quiche so zeleninou a kuracím mäsom

Recept Quiche so zeleninou a kuracím mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som mala pri varení iba jedno heslo, a to zdravo a chutne. V chladničke som toho veľa nemala, našlo sa tam iba jedno kuracie prso, ktoré zostalo zo včerajška, trochu smotany a z mrazničky som vytiahla lístkové cesto a trochu mrazenej zeleniny. Vznikol z toho slaný koláč, ktorý som mala na celý deň a ešte mi aj kúsok zostal na večeru. Spotrebovala som všetko z chladničky, z mrazničky a som spokojná. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 bal.lístkové cesto
1 ksvajce
125 mlsmotana na šľahanie
200 gmrazená zeleninová zmes
1 kskuracie prso
provensálske bylinky
soľ
korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Väčšiu polovicu cesta si na pomúčenej doske rozvaľkáme a dáme do rúry na koláčovej forme vymastenej olivovým olejom. Dno poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov na 20 minút. Že sa nám cesto nadvihne, nevadí, zmes následne cesto zaťaží. Avšak, môžete pokojne cesto zaťažiť suchými fazuľami.
  2. Do hrnca s mierne osolenou vodou si dáme variť mrazenú zmes zeleniny.
  3. Kuracie mäso si nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a posypeme provensálskymi bylinkami a premiešame. Osmažíme na panvici na olivovom oleji.
  4. V mise si vyšľaháme vajcia so štipkou soli a pridáme smotanu na šľahanie. Nakoniec pridáme zeleninu a mäso a všetko dobre premiešame.
  5. Dochutíme soľou a provensálskymi bylinkami.
  6. Na upečené cesto nalejeme zmes vajca, smotany, zeleniny a mäsa. Menšiu polovicu cesta si opäť rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme navrch koláča.
  7. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 25 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť