Punčový tunel

Pridal: Triniti, 22.12.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Koláče, Zákusky, Najlepšie dezerty, Punčové rezy, Dezerty, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Punčový zákusok chutí snáď každému. Skúste si ho pripraviť vo forme tunela. Chutí úžasne! Samozrejme, je to chuťovo to isté ako klasické punčové rezy na plechu, ale tento tunel sa mi páči oveľa viac. A pre mňa ešte bonus navyše, je pre mňa na prípravu o mnoho jednoduchší. Autor: Triniti
Pridal: Triniti, 22.12.2014
Kategorie: Sviatočné pečenie, Koláče, Zákusky, Najlepšie dezerty, Punčové rezy, Dezerty, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Cesto:
Sirup:
Krém:
Ďalej budeme potrebovať:
Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho papierom (35 x 11 cm).
- Žĺtky s cukrom (1/2) vyšľaháme do peny a pridávame postupne olej, mlieko, druhú polovicu cukru a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne vmiešame vyšľahané bielky.
Rozdelíme na 2 časti - do menšej časti primiešame potravinárske farbivo. Upečieme zvlášť na plechu pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút.
Biele cesto zrolujeme na utierke a necháme vychladnúť. Ružové cesto nakrájame na kocky.
- Všetky potrebné ingrediencie na sirup zmiešame a povaríme. Do takto pripraveného sirupu pridáme na kocky nakrájané ružové cesto.
- Pripravíme si formu tunela. Na dno si odkrojíme plátok z bieleho cesta.
Pripravíme si krém. Puding si tradične uvaríme na hustý krém a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme maslo. Za stáleho miešania rozpustíme. Keď máme pripravený krém, pridáme k nemu namočené cesto v sirupe. Zmiešame a navrstvíme na plátok bieleho cesta, ktorý sme si uložili na dno formy. Zvyšné biele cesto si dáme na plnku a vytvarujeme na oblúku.