NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Punčový tunel
Punčový tunel
Recept Punčový tunel
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   22.12.2014

Punčový tunel

Punčový zákusok chutí snáď každému. Skúste si ho pripraviť vo forme tunela. Chutí úžasne! Samozrejme, je to chuťovo to isté ako klasické punčové rezy na plechu, ale tento tunel sa mi páči oveľa viac. A pre mňa ešte bonus navyše, je pre mňa na prípravu o mnoho jednoduchší. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
350 g
kryštálový cukor
380 g
polohrubá múka
200 ml
mlieko
175 ml
slnečnicový olej
1 balenie
prášok do pečiva
5 kvapiek
červené potravinárske farbivo

Sirup:

100 ml
voda
100 ml
rum
150 g
hrozienka
5 kvapiek
červené potravinárske farbivo
50 g
kryštálový cukor

Krém:

1 a 1/2 balenia
vanilkový puding
700 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
100 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

50 g
čokoláda
punčová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho papierom (35 x 11 cm).

  2. Žĺtky s cukrom (1/2) vyšľaháme do peny a pridávame postupne olej, mlieko, druhú polovicu cukru a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne vmiešame vyšľahané bielky.
  3. Rozdelíme na 2 časti -  do menšej časti primiešame potravinárske farbivo. Upečieme zvlášť na plechu pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút.

  4. Biele cesto zrolujeme na utierke a necháme vychladnúť. Ružové cesto nakrájame na kocky.

  5. Všetky potrebné ingrediencie na sirup zmiešame a povaríme. Do takto pripraveného sirupu pridáme na kocky nakrájané ružové cesto.
  6. Pripravíme si formu tunela. Na dno si odkrojíme plátok z bieleho cesta.
  7. Pripravíme si krém. Puding si tradične uvaríme na hustý krém a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme maslo. Za stáleho miešania rozpustíme. Keď máme pripravený krém, pridáme k nemu namočené cesto v sirupe. Zmiešame a navrstvíme na plátok bieleho cesta, ktorý sme si uložili na dno formy. Zvyšné biele cesto si dáme na plnku a vytvarujeme na oblúku.

  8. Necháme odstáť v chladničke najlepšie celú noc. Nakoniec tunel ozdobíme punčovou polevou, ktorú dozdobíme čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár