Punčový tunel

Recept Punčový tunel
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Punčový zákusok chutí snáď každému. Skúste si ho pripraviť vo forme tunela. Chutí úžasne! Samozrejme, je to chuťovo to isté ako klasické punčové rezy na plechu, ale tento tunel sa mi páči oveľa viac. A pre mňa ešte bonus navyše, je pre mňa na prípravu o mnoho jednoduchší. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
350 gkryštálový cukor
380 gpolohrubá múka
200 mlmlieko
175 mlslnečnicový olej
1 balenieprášok do pečiva
5 kvapiekčervené potravinárske farbivo

Sirup:

100 mlvoda
100 mlrum
150 ghrozienka
5 kvapiekčervené potravinárske farbivo
50 gkryštálový cukor

Krém:

1 a 1/2 baleniavanilkový puding
700 mlmlieko
100 gkryštálový cukor
100 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

50 gčokoláda
punčová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho papierom (35 x 11 cm).

  2. Žĺtky s cukrom (1/2) vyšľaháme do peny a pridávame postupne olej, mlieko, druhú polovicu cukru a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne vmiešame vyšľahané bielky.
  3. Rozdelíme na 2 časti -  do menšej časti primiešame potravinárske farbivo. Upečieme zvlášť na plechu pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút.

  4. Biele cesto zrolujeme na utierke a necháme vychladnúť. Ružové cesto nakrájame na kocky.

  5. Všetky potrebné ingrediencie na sirup zmiešame a povaríme. Do takto pripraveného sirupu pridáme na kocky nakrájané ružové cesto.
  6. Pripravíme si formu tunela. Na dno si odkrojíme plátok z bieleho cesta.
  7. Pripravíme si krém. Puding si tradične uvaríme na hustý krém a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme maslo. Za stáleho miešania rozpustíme. Keď máme pripravený krém, pridáme k nemu namočené cesto v sirupe. Zmiešame a navrstvíme na plátok bieleho cesta, ktorý sme si uložili na dno formy. Zvyšné biele cesto si dáme na plnku a vytvarujeme na oblúku.

  8. Necháme odstáť v chladničke najlepšie celú noc. Nakoniec tunel ozdobíme punčovou polevou, ktorú dozdobíme čokoládou. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť