Punčové rezy

Recept Punčové rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Každý robí punčové rezy inak. Ja som tento rok som vyskúšala nové. Poleva sa mi veľmi nevydarila, ale chutia naozaj božsky. Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Biele cesto:

2x3 ksvajce
2x3 lyžicepolohrubá múka
2x3 lyžicateplá voda
2x3 lyžicekryštálový cukor
2x1/2 bal.prášok do pečiva

Farebné cesto:

4 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
4 lyžiceteplá voda
4 lyžicepolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
2 lyžičkykakao
2-3 kvapkypotravinárske červené farbivo

Poleva:

fondánová poleva
červené potravinárske farbivo
čokoláda na ozdobu

Ďalej budete potrebovať:

podľa potrebymarhuľová marmeláda
300 mlvoda
300 gkryštálový cukor
podľa chutipunčová aróma
podľa chutirum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Upečieme si 2 základné biele cestá. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme teplú vodu. Nakoniec vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  2. Farebné cesto si pripravíme nasledovne. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme teplú vodu a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely. Jedno necháme biele, druhé zafarbíme kakaom a tretie zafarbíme červeným potravinárskym farbivom. Dávame však pozor, aby sme farbivá nepridali veľa (ja to robím tak, že 2-3 kvapky rozmiešam v lyžičke vody a tak postupne prilejem do cesta).
  3. Lyžicou začneme vrstviť farebné cesta na papierom vyložený plech a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlata.
  4. Biele cesto potrieme marhuľovou marmeládou, položíme farebné cesto, ktoré polejeme punčovú polevou - 300 ml vody ohrejeme, pridáme 300 g kr. cukru a ochutíme rumom, punčovou arómou podľa vlastnej chuti. Druhé biele cesto potrieme marmeládou a položíme ho natretou stranou na farebné cesto. Zaťažíme na pár hodín.
  5. Na vrch navrstvíme punčovú polevu. Tento rok som sa odvážila na domácu fondánovú polevu podľa receptu TU, ale varila som ju krátko, preto sa mi trochu nepodarila. Ale nabudúce budem vedieť, že ju treba variť presne toľko ako je uvedené v recepte a nie podľa vlastného oka. Na vzhľad nevyzerá dobre, ale je fantastická a luxusne schne. Pofŕkame čokoládou a necháme do druhého dňa stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť