Punčové rezy ako z cukrárne

Recept Punčové rezy ako z cukrárne
FOTKA OD VÁS
Recept Punčové rezy ako z cukrárne
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma veľmi obľúbený a zmizne zo stola v priebehu štedrého dňa. Autor: minerálka

FOTKA OD VÁS
Recept Punčové rezy ako z cukrárne

SUROVINY

Piškótové pláty 2 ks:

6 ksvajce
180 gpráškový cukor
6 lyžícvoda
250 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Ružové cesto:

8 ksvajce
240 gkryštálový cukor
8 lyžícvoda
350 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
červené potravinárske farbivo

Punč:

850 mlvoda
850 gkryštálový cukor
punčová aróma

Vrch:

fondánová poleva
na ozdobučokoláda
+ marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasické biele cesto pripravíme nasledovne. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto rozdelíme na polovicu. Upečieme 2 tenké pláty pri teplote 220 stupňov po dobu 10 minút.
  2. Ružové cesto upečieme ako klasické cesto, len ho prifarbíme potravinárskym farbivom. Upečieme pri teplote 190 stupňov po dobu 25 minút.
  3. Vodu a cukor privedieme k varu a prilejeme punčovú esenciu podľa chuti.
  4. Upečené a vychladnuté pláty potrieme marmeládou. Na biely položíme ružový, ktorý polejeme teplým punčom a na dostatočne poliaty ružový plát položíme marmeládou natretý plát. Zaťažíme plechom a necháme cez noc odpočívať.
  5. Vrch polejeme ružovou fondánovou polevou a pofŕkame čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť