NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Punčové rezy ako z cukrárne
Punčové rezy ako z cukrárne
Mineralka    ·   2.10.2020

Punčové rezy ako z cukrárne

U nás doma veľmi obľúbený a zmizne zo stola v priebehu štedrého dňa. Autor: minerálka

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Piškótové pláty 2 ks:

6 ks
vajce
180 g
práškový cukor
6 lyžíc
voda
250 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Ružové cesto:

8 ks
vajce
240 g
kryštálový cukor
8 lyžíc
voda
350 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
červené potravinárske farbivo

Punč:

850 ml
voda
850 g
kryštálový cukor
punčová aróma

Vrch:

fondánová poleva
na ozdobu
čokoláda
+ marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasické biele cesto pripravíme nasledovne. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a cesto rozdelíme na polovicu. Upečieme 2 tenké pláty pri teplote 220 stupňov po dobu 10 minút.
  2. Ružové cesto upečieme ako klasické cesto, len ho prifarbíme potravinárskym farbivom. Upečieme pri teplote 190 stupňov po dobu 25 minút.
  3. Vodu a cukor privedieme k varu a prilejeme punčovú esenciu podľa chuti.
  4. Upečené a vychladnuté pláty potrieme marmeládou. Na biely položíme ružový, ktorý polejeme teplým punčom a na dostatočne poliaty ružový plát položíme marmeládou natretý plát. Zaťažíme plechom a necháme cez noc odpočívať.
  5. Vrch polejeme ružovou fondánovou polevou a pofŕkame čokoládou.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov