Punčová roláda s cukrovou polevou

Recept Punčová roláda s cukrovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická roláda, ktorú miluje snáď každý. Punčový zákusok viete aj pretransformovať do rolády. Ja som to skúšala asi pred rokom a do tej doby som ani netušila, že punčový zákusok môže vyzerať aj takto. Ak sa ponáhľam, tak jedine táto roláda, klasické rezy už robím veľmi málo. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1. plát:

6 ksvajce
6 lyžíckrupicový cukor
6 lyžícpolohrubá múka

2. plát:

4 ksvajce
4 lyžicekrupicový cukor
4 lyžicepolohrubá múka

Punčový rozvar:

1/2 hrnčekavoda
1/2 hrnčekapráškový cukor
podľa chutirum
červené potravinárske farbivo

Poleva:

300 gpráškový cukor
3 lyžicehorúca voda
3 lyžicerum

Ďalej potrebujeme:

ríbezľová marmeláda
čokoládová poleva v sáčku Carla

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na tuhý sneh, potom zašľaháme žĺtky a nakoniec opatrne vmiešame múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Ja pečiem na 200 stupňov asi 8 minút, plát musí zostať pružný, aby sa dobre zatočil.
  2. Punčový rozvar - 1/2 hrnčeka vody, 1/2 hrnčeka práškového cukru - zvaríme, kým sa cukor nerozpustí, potom pridáme rum podľa chuti a červené potravinárske farbivo.
  3. Poleva: všetko zmiešame dohromady.
  4. Hneď po upečení korpusov potrieme 1. plát ríbezľovou marmeládou, priklopíme 2. plátom, ktorý potrieme pripraveným punčovým rozvarom a potom ho potrieme tiež ríbezľovou marmeládou a zatočíme do rolády. Potom roládu potrieme polevou a necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Nakoniec si rozohrejeme čokoládovú polevu v sáčku a roládu s ňou dozdobíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť