NajRecept.sk Dezerty Múčniky Pudingovo-tvarohové slimáky
Pudingovo-tvarohové slimáky
Recept Pudingovo-tvarohové slimáky
NajLucka NajLucka    ·   10.4.2021

Pudingovo-tvarohové slimáky

Pečivo je veľmi chutné, jemné, ľahučké a mäkké ešte aj druhý deň :) Bola som nadšená, sú vynikajúce. Mali sme chuť na nejaký kysnutý múčnik a nakoniec, po dlhom hľadaní v mojej kuchárke som narazila na tento ešte nevyskúšaný. Mala som pri tomto recepte napísanú poznámku, mäkké i druhý deň, tak som vyskúšala z dvojitej dávky, aby zostalo aj na dnes na raňajky :) A sú naozaj mäkké, odporúčam. Autor: Blažena

50 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
300 ml
vlažné mlieko
2 ks
žĺtok
70 g
maslo
70 g
práškový cukor
42 g
čerstvé droždie
štipka
soľ

Náplň:

350 ml
mlieko
3 lyžice
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor
250 g
jemný tvaroh
podľa chuti
hrozienka
1 ks (na potretie)
vajce
trochu
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: z polovice vlažného mlieka, droždia, trochu cukru a múky necháme vzísť v nádobe kvások, 10-15 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme práškový cukor, žĺtky, štipku soli, zmäknuté maslo, kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem. Mne nakyslo za 30 minút. Ak je príliš husté, pokojne pridajte ešte vlažné mlieko.
  2. Plnka: z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudingu v prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí zamiešame tvaroh, ja som použila ručný elektrický mixér.
  3. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik hrúbka cca 5 mm, potrieme plnkou, posypeme hrozienkami a zrolujeme. Upravíme, aby mal valec rovnakú hrúbku a pokrájame na kolieska hrubé 2 cm. Mne vyšlo 24 kusov, pomerne veľkých slimákov. (x2 z dvojitej dávky).
  4. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko zväčšia svoju veľkosť. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Necháme kysnúť. Upečieme pri teplote 180 ° C 20-30 minút dozlatista. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Údaje sú orientačné, pretože každá rúra pečie inak. Boli fantastické, odporúčam vyskúšať! U nás sa po nich len tak zaprášilo. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár