Pudingové rezy s kyslou smotanou

Recept Pudingové rezy s kyslou smotanou

Pridal: Lacusin, 4.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pudingové rezy s kyslou smotanou. Ak napíšem, že z plechu všetko zmizlo za 10 minút, tak to asi preženiem. Nabudúce dvojitá dávka :) Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 4.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
250 gkrupicový cukor
100 mlhorúca voda
100 mlolej
300 ghladká múka
1 ksprášok do pečiva
2 lyžicekakao
štipkasoľ

Puding:

800 mlmlieko
2 kspudingový prášok (malinový)
4 lyžicekryštálový cukor

Na dokončenie:

800 gkyslá smotana
1 ksvanilkový cukor
4 lyžicepráškový cukok
na posypaniečokohoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do svetlej peny. Postupne prilievame vodu a olej. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh z bielkov so štipkou soli a druhou polovicou cukru.
  2. 2/3 cesta nalejeme na plech. Do zvyšného cesta vmiešame kakao.
  3. Väčšinu mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingy a cukor a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding a cik cak ho nalejeme na cesto.
  4. Dáme piecť na 160°C.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom. Na záver posypeme čokohoblinkami.
  6. Dáme stuhnúť do chladničky. Krájame až po úplnom vychladnutí.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť