NajRecept.sk Dezerty Múčniky Pudingové rezy s kyslou smotanou
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Recept Pudingové rezy s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   13.2.2021

Pudingové rezy s kyslou smotanou

Dobre vyzerá a ešte lepšie chutí. Jemný, šťavnatý a hlavne jednoduchý na prípravu. Tentokrát som použila vanilkový puding, niekedy, ak nemám vanilkový, dávam aj kakaový alebo čokoládový. Na vzhľad potom nie je tak pekný ako s vanilkovým, pretože cesto je kakaové, čiže tmavé a aj puding je tmavý, ale zase krásne vynikne kyslá smotana navrchu. Treba vyskúšať, čo vám bude chutiť viac. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
250 g
práškový cukor
100 ml
voda
100 ml
olej
250 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao

Puding:

850 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
5 lyžíc
kryštálový cukor

Vrch:

2 bal.
kyslá smotana
4 lyžice
práškový cukor
štipka
škorice
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do mlieka pridáme cukor a pudingové prášky. Klasicky uvaríme hustý puding.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, postupne zašľaháme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Plech na pečenie vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Navrstvíme polovicu cesta. Do druhej polovice pridáme kakao a premiešame. Tmavé cesto nalejeme na svetlé a vareškou urobíme mramorové vzory.
  4. Na cesto navrstvíme lyžicou kôpky pudingu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
  5. Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a štipkou škorice. Keď je koláč upečený, ešte teplý ho potrieme kyslou smotanou. Ozdobíme škoricou alebo čokoládou (každý podľa vlastnej fantázie), necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Ipek    ·   25.3.2020   ·   Odpovedať   ·  

Výborný řez. Dělala jsem ze 4 vajec a dobrý. Hned se zaprášilo a jdu dělat další 👌👍♥️

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár