NajRecept.sk Sviatočné pečenie Pudingové buchtičky trochu inak. Fantastické pudingáče plnené vanilkovým krémom.
Pudingové buchtičky trochu inak. Fantastické pudingáče plnené vanilkovým krémom.
Recept Pudingové buchtičky trochu inak. Fantastické pudingáče plnené vanilkovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   29.5.2024

Pudingové buchtičky trochu inak. Fantastické pudingáče plnené vanilkovým krémom.

Úžasne mäkké a sladké pohostenie! Tentokrát som sa rozhodla vyskúšať nový recept na pudingové buchtičky, ktoré každý pozná – rozkrojené pečivo naplnené krémom. Namiesto klasického pozdĺžneho krájania som zvolila iný tvar pečiva a naplnila ho cukrárskym vreckom priamo do stredu. Výsledok je fantastický! Určite vyskúšajte.

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
2 lyžičky
sušené droždie
2 lyžice
kryštálový cukor
350 ml
mlieko
435 g
hladká múka
60 g
maslo
štipka
soľ

Ďalej budeme potrebovať:

160 g
jahodový džem
300 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
práškový cukor
1 bal.
vanilkový puding
400 ml
mlieko
3 lyžice
kryštálový cukor
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vlažné mlieko nalejeme do misky, pridáme lyžicu cukru a sušené droždie. Necháme aspoň 10 minút odpočívať.
  2. Vo väčšej miske zmiešame soľ, zvyšok cukru, pridáme rozpustené maslo a hladkú múku. Potom pridáme kvások a spracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť jednu hodinu.
  3. Zatiaľ čo cesto kysne, pripravíme si puding. Do mlieka pridáme kryštálový cukor a vanilkový pudingový prášok. Uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu primiešame vyšľahanú smotanu s lyžicou práškového cukru a dôkladne premiešame.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých kúskov, ktoré vytvarujeme do menších valčekov. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme zakryté utierkou kysnúť 15 minút. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 210 stupňov približne 20 minút. Upečené valčeky necháme vychladnúť.
  5. Vychladnuté bochníky prekrojíme na polovicu, potrieme marmeládou a cukrárskym vreckom navrstvíme vanilkový krém.
  6. Vrch bochníkov posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár