NajRecept.sk Dezerty Múčniky Pudingová fantázia trikolóra. Pripravte si tento dezert podľa jednoduchého receptu.
Pudingová fantázia trikolóra. Pripravte si tento dezert podľa jednoduchého receptu.
Pudingová fantázia trikolóra. Pripravte si tento dezert podľa jednoduchého receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   1.6.2024

Pudingová fantázia trikolóra. Pripravte si tento dezert podľa jednoduchého receptu.

Piškótový základ a tri vrstvy lahodných krémov. Skvelá pochúťka! Prvá vrstva je žĺtkový vanilkový krém, nasleduje malinový krém a všetko je zakončené vrstvou vyšľahanej šľahačky. Na záver som koláč posypala strúhanou čokoládou. Výsledok je nielen krásny na pohľad, ale ešte lepší na chuť.

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

7 ks
bielok
7 lyžíc
kryštálový cukor
7 lyžíc
polohrubá múka
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Krém I .:

700 ml
mlieko
7 ks
žĺtok
2 bal.
vanilkový puding
4 lyžice
kryštálový cukor

Krém II .:

700 ml
mlieko
2 bal.
malinový puding
3 lyžice
kryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

250 g
maslo
250 g
práškový cukor
350 ml
smotana na šľahanie
80 g
čokoládové guličky na ozdobu
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si cesto. V miske vyšľaháme bielky s cukrom do tuhého snehu. Potom postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame vareškou. Takto pripravené cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým cesto pekne nezhnedne.
  2. Pripravíme si krém I. Do mlieka pridáme cukor a zahrejeme, kým sa nerozpustí. Postupne vmiešame pudingový prášok a varíme, kým zmes nezačne hustnúť. Akonáhle začne hmota vrieť, prilejeme rozšľahané žĺtky a za stáleho miešania spojíme. Potom necháme krém vychladnúť.
  3. Pripravíme si krém II. Do mlieka pridáme cukor a pudingový prášok. Varíme, kým zmes nezhustne.
  4. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme vanilkový puding a do druhej malinový puding. Obe časti vyšľaháme mixérom do hladkej konzistencie.
  5. V inej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie, kým nevznikne pevná šľahačka.
  6. Môžeme začať vrstviť. Na upečený korpus najprv rozotrieme vanilkový krém. Na vanilkový krém navrstvíme malinový krém. Nakoniec na vrch rovnomerne rozotrieme vyšľahanú šľahačku.
  7. Posypeme čokoládovými guličkami a necháme koláč v chladničke chladiť po dobu minimálne 3 hodín, najlepšie však cez noc.
  8. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár