Pučené zemiaky s červenou repou a šampiňónmi

Pridal: remcula, 21.9.2020
Kategorie: Šťuchané, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pučené zemiaky s červenou repou a šampiňónmi. Autor: remcula
FOTKA OD VÁS
Pridal: remcula, 21.9.2020
Kategorie: Šťuchané, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy
SUROVINY
3 ksmenší zemiak
1 ksmalá červená repa
4 ksšampiňón
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 lyžičkabalsamico
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa potrebyrepkový olej
1 lyžičkaolivový olej
- Najskôr dáme variť červenú neolúpanú repu. Varíme ju asi 1 hodinu, potom ju ošúpeme a nakrájame na maličké kocky. Kocky vložíme zatiaľ do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamico.
- Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody. Potom ich scedíme a popučíme ich s opraženou cibuľkou.
- Šampiňóny olúpeme, nakrájame na plátky. Do kastrólika dáme pár kvapiek oleja, na olej pridáme šampiňóny, ktoré osolíme, okoreníme a pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Šampiňóny pustia šťavu, ale aj tak môžeme pridať trošinku vody a tak 10-15 minút ich podusiť domäkka.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šťouchané brambory s červenou řepou a žampiony.
KOMENTÁRE K RECEPTU