Pučené zemiaky s červenou repou a šampiňónmi

Recept Pučené zemiaky s červenou repou a šampiňónmi

Pridal: remcula, 21.9.2020

Kategorie: Šťuchané, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pučené zemiaky s červenou repou a šampiňónmi. Autor: remcula

FOTKA OD VÁS

Pridal: remcula, 21.9.2020

Kategorie: Šťuchané, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

3 ksmenší zemiak
1 ksmalá červená repa
4 ksšampiňón
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 lyžičkabalsamico
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa potrebyrepkový olej
1 lyžičkaolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr dáme variť červenú neolúpanú repu. Varíme ju asi 1 hodinu, potom ju ošúpeme a nakrájame na maličké kocky. Kocky vložíme zatiaľ do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamico.
  2. Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody. Potom ich scedíme a popučíme ich s opraženou cibuľkou.
  3. Šampiňóny olúpeme, nakrájame na plátky. Do kastrólika dáme pár kvapiek oleja, na olej pridáme šampiňóny, ktoré osolíme, okoreníme a pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Šampiňóny pustia šťavu, ale aj tak môžeme pridať trošinku vody a tak 10-15 minút ich podusiť domäkka.
  4. Do formičky potom naložíme najprv zemiaky, na ne červenú repu a nakoniec šampiňóny. Tanier si môžeme ozdobiť hlávkovým šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť