Pšeničný chlebíček s krúpami

Recept Pšeničný chlebíček s krúpami

Pridal: NajLucka, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Múčniky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak milujete vôňu domáceho pečiva, pripravte si tento výborný domáci chlebík z pšeničnej múky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Múčniky, Pečivo

SUROVINY

Budeme potrebovať:

240 gpšeničné krúpy
1/2 lteplá voda
200 mlbiely jogurt
25 gdroždie
3 lyžicemäkké maslo
1,5 lyžičkysoľ
250 gpšeničná múka celozrnná
800 ghladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pšeničné krúpy varíme v malom množstve vriacej vody pol hodinu. Počas varenia sa môže odpariť voda, preto sledujeme, či jej je dostatok a v prípade, ak nie, tak priebežne dolievame.
  2. V malom množstve teplej vody (50 ml) si pripravíme kvások. Hladkú múku (3 lyžice si odložíme bokom), celozrnnú múku, soľ, mäkké maslo, biely jogurt, krúpy, pripravený kvások zmiešame a postupne prilievame teplú vodu a vymiešame hladké cesto, ktoré vložíme do olejom vymastenej misky a zakryjeme utierkou. Necháme odpočívať na chladnom mieste celú noc.
  3. Druhý deň cesto vyberieme a na pomúčenej pracovnej doske ho rozdelíme na 2 časti. Vytvarujeme bochníky chleba a zakryté ich necháme kysnúť na teplom mieste jednu hodinu.
  4. Pred pečením vrch posypeme múkou (3 lyžice), prekrojíme ostrým nožom na 3-4 miestach. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 stupňov prvých 7 minút, potom teplotu znížime na 175 stupňov a pečieme ďalších 45 minút (aj menej - podľa veľkosti jednotlivých bochníkov). Upečený necháme na mriežke vychladnúť.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť