Prudko návykový cuketový nákyp

Pridal: Danula Vašíčková, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Cuketová sezóna je v plnom prúde a ako som už písala, túto zeleninu som si bez výhrad zamilovala, hlavne pre jej všestranné využitie v kuchyni. Takže sa u nás baští v najrôznejších podobách - na slano, na sladko, surová, varená, pečená, grilovaná aj nakladaná... Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
3 hrnčekynahrubo nastrúhaná nelúpaná cuketa
2 kscibuľa
4 ksvajce
250 gstrúhaný tvrdý syr
300 gúdené mäso na kocky
1 hrnčekdetská krupica
1 bal.prášok do pečiva
5 strúčikovcesnak
1 vrchovatá lyžičkasoľ
2 lyžicesekaná petržlenová vňať
korenie
majoránka
- Vymiešame riedke cesto a nalejeme do menšieho pekáčika (32x22cm), vymasteného masťou a vysypaného krupičkou a necháme asi 5 minút než vložíme do rúry (krupička navlhne a neurobí tvrdú kôrku).
- Po zapečení potrieme masťou, aby sa nákyp zvrchu pekne leskol a nevysušil sa.
- Pečieme asi 50 minút na 180 stupňov.
- Najlepšie sa servíruje mierne vychladnutý, ale ja som ho do seba pchala ešte horúci, div som si hubu nespálila. Proste ho milujem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Prudce návykový cuketový nákyp.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Babka cukiniowa od której się uzależnisz.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zucchini-Auflauf, der süchtig macht an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Cukkinifelfújt.
KOMENTÁRE K RECEPTU