Prudko návykový cuketový nákyp

Recept Prudko návykový cuketový nákyp
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cuketová sezóna je v plnom prúde a ako som už písala, túto zeleninu som si bez výhrad zamilovala, hlavne pre jej všestranné využitie v kuchyni. Takže sa u nás baští v najrôznejších podobách - na slano, na sladko, surová, varená, pečená, grilovaná aj nakladaná... Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 hrnčekynahrubo nastrúhaná nelúpaná cuketa
2 kscibuľa
4 ksvajce
250 gstrúhaný tvrdý syr
300 gúdené mäso na kocky
1 hrnčekdetská krupica
1 bal.prášok do pečiva
5 strúčikovcesnak
1 vrchovatá lyžičkasoľ
2 lyžicesekaná petržlenová vňať
korenie
majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vymiešame riedke cesto a nalejeme do menšieho pekáčika (32x22cm), vymasteného masťou a vysypaného krupičkou a necháme asi 5 minút než vložíme do rúry (krupička navlhne a neurobí tvrdú kôrku).
  2. Po zapečení potrieme masťou, aby sa nákyp zvrchu pekne leskol a nevysušil sa.
  3. Pečieme asi 50 minút na 180 stupňov.
  4. Najlepšie sa servíruje mierne vychladnutý, ale ja som ho do seba pchala ešte horúci, div som si hubu nespálila. Proste ho milujem. , krok 1
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť