Prudko návyková domáca papriková nátierka

Pridal: Kvietok278, 16.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúca!!! A to som si myslela, že budem mať zásobu na zimu, ale nejako sa zjedla. Tak sa musím znovu pustiť do zavárania, veď paprík je teraz v záhrade plno. Autor: Kvietok
FOTKA OD VÁS
Pridal: Kvietok278, 16.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Zavaraniny
SUROVINY
1 kgpaprika (radšej červená)
1 kgcibuľa
1 kgparadajka
1 bal.pretlak
100 mlolej
2 lyžiceplnotučná horčica
4 lyžiceocot
5 kschilli papričky (alebo baranie rohy)
100 gkryštálový cukor
40 gsoľ
3 ksjablko
1 ksčervená repa
- Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na prúžky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska. Paradajky som už nekrájela, nemala som na to sily, tak som ich dala do mixéra, rozmixovala na pyré.
- Do veľkého hrnca dáme olej, osmažíme cibuľu s paprikou, pridáme chilli papričky, pridáme na prúžky nakrájanú červenú repu, na kolieska nakrájané jablko aj so šupkou (zbavili sme sa len jadierka). Krátko restujeme, zalejeme paradajkovým pyré, osolíme a dusíme za občasného premiešania.
- Dusíme, kým sa neodparí voda a potom pridáme horčicu, ocot, pretlak, cukor a premiešame.
- Hmotu tyčovým mixérom rozmixujeme na hladké pyré. V originálnom recepte odporúčali ešte pasírovat, ale ja som to nerobila, mala som ju pekne hladkú.
- Naberieme do pohárov, ktoré poriadne uzavrieme, vložíme do hrnca s vodou a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.
- Po 20 minútach poháre vyberieme, otočíme hore dnom a zakryjeme uterákom alebo dekou. Necháme úplne vychladnúť (v prípade, že nejaký pohárik netesní, opravíme) a môžeme odložiť do komory.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Prudce návyková domácí papriková pomazánka.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Isteni finom házi paprikakrém.
KOMENTÁRE K RECEPTU