Pribináčik rezy takmer bez práce, ktoré si zamiluje celá rodina

Recept Pribináčik rezy takmer bez práce, ktoré si zamiluje celá rodina
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché pribináčik rezy s fotopostupom, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Jednoduché cesto, tvarohový krém, ktorý pozostáva iba z tvarohu a šľahačky a na vrchu lahodná čokoládová poleva. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
6 PLpráškový cukor
2 PLolej
6 PLpolohrubá múka
1 ČLprášok do pečiva
3 PLkakao

Krém:

650 gtvaroh
250 mlsmotana na šľahanie
5 PLpráškový cukor

Poleva:

120 ghorká čokoláda
100 gmaslo
2 PLmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Na záver už len vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Pripravené cesto nalejeme do maslom vymazanej formy o rozmere 25 x 30 cm a dáme piecť.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút - sledujeme. Každá rúra pečie inak. Po upečení necháme cesto vychladnúť.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej šľahačky a postupne ju zamiešame k tvarohu.
  5. Pripravený krém navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne urovnáme.
  6. Odložíme do chladničky stuhnúť a na vrch nalejeme polevu. Čokoládová poleva lepšie tuhne keď je krém poriadne vychladený.
  7. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Ja krájam ostrým horúcim nožom, aby sa čokoláda nepolámala.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť