Prezidentská roláda

Recept Prezidentská roláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehká, chutná a lahodná roláda. Ten, kto má rád kokos, si určite pochutí. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksbielok
80 gpráškový cukor
3 lyžicekakao
štipkasoľ

Krém:

400 mlsmotana na šľahanie
½ bal.Smetafix
300 mlmlieko
1 bal.smotanový puding
3 lyžicekryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 gkokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridávame práškový cukor a kakao. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (38 x 30 cm), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry po dobu 15 minút. Pečieme pri teplote 190 stupňov. (Cesto je nutné v rúre sledovať - nesmie vyschnúť, pretože sa bude pri rolovaní lámať.)
  2. Pripravíme si plnku. Do mlieka pridáme cukor a necháme ho na ohni rozpustiť. Následne pridáme puding a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. V druhej miske si vyšľaháme smotanu so Smetafixom a následne pridávame vychladnutý puding.
  3. Upečené cesto si vyberieme a na ešte teplé navrstvíme pripravený krém (cca 1/2). Posypeme kokosom a zrolujeme. Pripravíme si alobal alebo fóliu, posypeme kokosom a navrstvíme zvyšný krém. Do stredu položíme roládu a zabalíme ju. Takto zrolovanú roládu si vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc a necháme stuhnúť. Následne nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť