NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Prezidentská roláda
Prezidentská roláda
Recept Prezidentská roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   25.11.2020

Prezidentská roláda

Krehká, chutná a lahodná roláda. Ten, kto má rád kokos, si určite pochutí. Autor: Jaja

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
80 g
práškový cukor
3 lyžice
kakao
štipka
soľ

Krém:

400 ml
smotana na šľahanie
½ bal.
Smetafix
300 ml
mlieko
1 bal.
smotanový puding
3 lyžice
kryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 g
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne pridávame práškový cukor a kakao. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (38 x 30 cm), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry po dobu 15 minút. Pečieme pri teplote 190 stupňov. (Cesto je nutné v rúre sledovať - nesmie vyschnúť, pretože sa bude pri rolovaní lámať.)
  2. Pripravíme si plnku. Do mlieka pridáme cukor a necháme ho na ohni rozpustiť. Následne pridáme puding a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. V druhej miske si vyšľaháme smotanu so Smetafixom a následne pridávame vychladnutý puding.
  3. Upečené cesto si vyberieme a na ešte teplé navrstvíme pripravený krém (cca 1/2). Posypeme kokosom a zrolujeme. Pripravíme si alobal alebo fóliu, posypeme kokosom a navrstvíme zvyšný krém. Do stredu položíme roládu a zabalíme ju. Takto zrolovanú roládu si vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc a necháme stuhnúť. Následne nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár