Prešívaná deka s čoko krémom a banánmi

Recept Prešívaná deka s čoko krémom a banánmi

Pridal: Karambola, 5.10.2021

Kategorie: Torty, Múčniky, Dezerty, Banány, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prešívaná deka je u nás veľmi populárna, preto som si vymyslela nový koláčik, ktorý zmizol z plechu ešte rýchlejšie. Kombinácia čokoládového krému, banánov a prešívanej deky je úplne TOP!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 5.10.2021

Kategorie: Torty, Múčniky, Dezerty, Banány, Podľa ovocia

SUROVINY

Obyčajné cesto:

3 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekavlažná voda
1/2 hrnčekaolej
2 hrnčekypolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžicakakao

Prešívaná deka:

3 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekavlažná voda
1/2 hrnčekaolej
2 hrnčekypolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžicakakao
2 bal.jemný tvaroh
5 lyžícpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.vanilkový puding
1 ksvajce

Krém:

350 mlmlieko
3 lyžicekryštálový cukor
1 bal.čokoládový puding
1 lyžicakukuričný škrob
1 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
4 lyžicepráškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

banány + citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Použijeme klasický veľký plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka som vyšľahala s cukrom do tuhej peny. Postupne som tenkým prúdom priliala vodu, olej a nakoniec zmiešanú zmes múky, prášku do pečiva a kakaa. Sypkú zmes už primiešame len vareškou. Cesto šup na plech a do rúry na pol hodinu.
  2. Prešívaná deka: Postup je rovnaký ako pri klasickom ceste, len som na vrch cukrárskym sáčkom nastriekala tvarohový krém: v miske som zmiešala tvarohy s vajíčkom, pridala som cukor (môžete pridať aj viac, ak máte radi veľmi sladké) a vanilkový pudingový prášok. Ak nemáte cukrárske vrecko, stačí z papiera na pečenie urobiť lievik a rýchlymi ťahmi naniesť. Pečieme rovnako, 180 stupňov cca 30 minút, veľký plech vyložený papierom na pečenie.
  3. V mlieku som rozpustila cukor, pridala čokoládový puding, kukuričný škrob a uvarila som hustý puding, ktorý som nechala vychladnúť (nezabudnite hrniec zakryť alobalom, aby sa neurobila hrubá kôrka na vrchu). Ak zabudnete, po vychladnutí ju zlúplnite dole, aby v kréme neboli hrudky.
  4. Maslo som vymiešala s práškovým cukrom do peny a po lyžiciach som pridávala vychladnutý puding.
  5. Trochu krému som naniesla na klasický korpus, poukladala som na polovicu prekrojené banány, ktoré som potrela citrónovou šťavou, aby banány nezhnedli, naniesla som zvyšný krém, pekne uhladila a položila prešívanou deku.
  6. Šup do chladničky, aby krém stuhol a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť