100 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Keď sa cukor rozpustil, pridáme droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vzišiel kvások.
Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou a necháme na teplom mieste kysnúť. Trvá to cca 1 hodinu.
Z kysnutého cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, do stredu dáme makovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Cesto zrolujeme do rolky. 2 rolky zapletieme do vrkoča a vrkoč stočíme do kruhu. Kolieska ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme ich zakryté kysnúť pol hodinu.
Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme pridali lyžicu vody alebo mlieka a posypeme celým makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Dobrú chuť!