Prepletené bochníky s makom
Nadýchané kysnuté cesto, plnka z maku s chuťou škorice a citrónovej kôry. Ku káve ako stvorené.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Plnka:
220 gmletý mak
125 mlhorúce mlieko
100 mlolej
80 gkryštálový cukor
1/2 lyžičkyvanilkový cukor
štipkasoľ
1 lyžicarum
1 lyžicacitrónová šťava
1/2 lyžičkycitrónová kôra
1/4 lyžičkyškorica
Kysnuté cesto:
450 ghladká múka
1/2 kockadroždie
270 mlmlieko
50 mlolej
1 ksvajce
40 gkryštálový cukor
Vrch:
podľa potrebycelý mak
1 ksžĺtok
podľa potrebymlieko
- 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Keď sa cukor rozpustil, pridáme droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vzišiel kvások.
- Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou a necháme na teplom mieste kysnúť. Trvá to cca 1 hodinu.
- Z kysnutého cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, do stredu dáme makovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Cesto zrolujeme do rolky. 2 rolky zapletieme do vrkoča a vrkoč stočíme do kruhu. Kolieska ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme ich zakryté kysnúť pol hodinu.
Zdroj: Povar
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Propletené bochánky s mákem.
KOMENTÁRE K RECEPTU