Prepletené bochníky s makom

Recept Prepletené bochníky s makom

Pridal: NajLucka, 22.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nadýchané kysnuté cesto, plnka z maku s chuťou škorice a citrónovej kôry. Ku káve ako stvorené.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 22.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Plnka:

220 gmletý mak
125 mlhorúce mlieko
100 mlolej
80 gkryštálový cukor
1/2 lyžičkyvanilkový cukor
štipkasoľ
1 lyžicarum
1 lyžicacitrónová šťava
1/2 lyžičkycitrónová kôra
1/4 lyžičkyškorica

Kysnuté cesto:

450 ghladká múka
1/2 kockadroždie
270 mlmlieko
50 mlolej
1 ksvajce
40 gkryštálový cukor

Vrch:

podľa potrebycelý mak
1 ksžĺtok
podľa potrebymlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme. Keď sa cukor rozpustil, pridáme droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vzišiel kvások.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou a necháme na teplom mieste kysnúť. Trvá to cca 1 hodinu.
  3. Z kysnutého cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, do stredu dáme makovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Cesto zrolujeme do rolky. 2 rolky zapletieme do vrkoča a vrkoč stočíme do kruhu. Kolieska ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme ich zakryté kysnúť pol hodinu.
  4. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme pridali lyžicu vody alebo mlieka a posypeme celým makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Dobrú chuť!

Zdroj: Povar

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť