Praženica - obľúbené rýchle raňajky

Recept Praženica - obľúbené rýchle raňajky

Pridal: rebeka, 23.9.2020

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky, Čásť dňa, Raňajky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sezóna húb je pomaličky na konci, teda u mňa už nie pomaličky, ale úplne, tak som si zásoby, ktoré mi doniesla kamarátka, nabalila do sáčkov a odložila do mrazničky. Teraz ich pomaly vyťahujem a pripravujem fantastické jedlá, ktoré neodmietne žiadny milovník húb. Večer vyberieme z mrazničky, ráno máme rozmrazené a chutné raňajky sú za pár minút na stole. K tomu chrumkavý chlebík a môžeme sa pustiť do nového pracovného dňa. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 23.9.2020

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky, Čásť dňa, Raňajky

SUROVINY

200 gmrazené huby
4 ksvajce
1 kscibuľa
1 lyžicumasť
1 lyžicumaslo
1 lyžičkadrvená rasca
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
na posypaniepažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Huby necháme rozmraziť.
  2. Na masti necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme huby a necháme odpariť prebytočnú tekutinu. Osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
  3. Pridáme vajíčka a necháme ich zraziť. Podľa chuti prípadne dosolíme.
  4. Podávame s čerstvým chlebom. Výborná je aj na hrianke alebo opečenom chlebe.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť