Pravý smotanový zákusok s kúskami mandarínok a mandarínkovým želé

Recept Pravý smotanový zákusok s kúskami mandarínok a mandarínkovým želé
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Existuje neskutočne veľa ovocných dezertov so želatínou. Môj obľúbený je tento a poviem vám, že som už tých receptov vyskúšala. Tento sa mi zdá surovinami najlepší a najchutnejší. Skúste. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
100 gkrupicový cukor
5 lyžícteplá voda
150 gpolohrubá múka
1/2 ksprášok do pečiva

Smotanová náplň:

500 gkyslá smotana
2 dclsmotana na šľahanie
90 gpráškový cukor
1 ksvanilkový cukor

Želé:

2 konzervymandarínky v náleve
1 ks (alebo vanilkový puding)zlatý klas
1 ksvanilkový cukor
50 gkryštálový cukor
zliatú šťavu doliať do 500 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vodu a šľaháme do hustej peny. Neskôr, na pomalých otáčkach primiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zamiešame do cesta - už len ručne. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.
  3. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. V druhej miske si vyšľaháme 2 dcl smotany na tuhú šľahačku a primiešame ku ocukrenej kyslej smotane - tiež premiešavame už len ručne metličkou. Vzniknutú masu natrieme na opečenú vychladnutú piškótu. Naukladáme scedené mandarínky.
  4. Šťavu z mandarínkového kompótu doplníme vodou na 500 ml. Pridáme cukor, Zlatý klas a uvaríme pudingovú želatínu. Necháme trochu vychladnúť a pomaly po lyžiciach nalievame na koláč. Želatínu nalievame pomaly preto, aby sa nám nezmútila od smotany. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame na rezy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť