NajRecept.sk Sladké jedlá Lievance Pravé nadýchané lievance
Pravé nadýchané lievance
Recept Pravé nadýchané lievance
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   17.9.2021

Pravé nadýchané lievance

Pravé lievance sa majú pripravovať z hrubej múky, droždia a kryštálového cukru. Žiadna rýchlovka, ktorá je pripravená za pár minút. Je veľmi dôležité, aby cesto trochu nakyslo, aby boli po upečení krásne nadýchané a jemné ako pierko. Autor: Blažka

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 ml
mlieko
400 g
hrubá múka
1/2 kocky
droždie
40 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
štipka
soľ
na smaženie trochu
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do preosiatej múky rozdrobím droždie.
  2. Pridám jedno vajíčko, cukor, štipku soli a teplé, nie horúce mlieko.
  3. Cesto dôkladne vyšľahám a nechám pol hodinu kysnúť.
  4. Po vykysnutí smažím na troche oleja na rozpálenej panvici. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár