Pravé nadýchané lievance

Recept Pravé nadýchané lievance
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pravé lievance sa majú pripravovať z hrubej múky, droždia a kryštálového cukru. Žiadna rýchlovka, ktorá je pripravená za pár minút. Je veľmi dôležité, aby cesto trochu nakyslo, aby boli po upečení krásne nadýchané a jemné ako pierko. Autor: Blažka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 mlmlieko
400 ghrubá múka
1/2 kockydroždie
40 gkryštálový cukor
1 ksvajce
štipkasoľ
na smaženie trochuolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do preosiatej múky rozdrobím droždie.
  2. Pridám jedno vajíčko, cukor, štipku soli a teplé, nie horúce mlieko.
  3. Cesto dôkladne vyšľahám a nechám pol hodinu kysnúť.
  4. Po vykysnutí smažím na troche oleja na rozpálenej panvici. 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť