Popoluškin oriešok

Recept Popoluškin oriešok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Minulého roka bola premiéra a tento rok to určite zopakujem. Oriešky som doteraz nerobila, vždy mi niekto doniesol plnú krabičku. Je to asi pracnejšie pečivo, ktoré poznám, ale tá chuť naozaj stojí za tú prácu. Trpezlivosť ruže prináša a tentoraz to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémom z masla a salka, máčam ešte aj v čokoláde a zdobím farebným kokosom. Do stredu som dávala ešte perličku, niektoré som urobila na štýl mušle. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

300 ghladká múka
180 gpráškový cukor
240 gtuk
120 gmleté orechy
1 ksžĺtok
1/2 lyžičkymletá škorica
1/2 lyžičkytlčené klinčeky

Krém:

250 gmaslo
1 plechovkakaramelové Salko

Poleva:

150 gčokoláda na varenie
75 gOmega

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Potom plníme do formičiek na orechy a upečieme.
  3. Pečieme na 160 stupňov cca 7 minút.
  4. Vychladnuté zlepujeme karamelovým krémom (vyšľaháme maslo a po lyžiciach zašľaháme karamelové Salko), špičku orieška necháme trošku pootvorenú a posypeme zeleným kokosom.
  5. Necháme stuhnúť v chladničke a potom spodnú časť oriešku namáčame do čokoládovej polevy (čoko a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť