NajRecept.sk Pomazánky Rybičková pomazánka Pomazánka z údenej makrely
Pomazánka z údenej makrely
Recept Pomazánka z údenej makrely
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
LENULKA    ·   16.10.2020

Pomazánka z údenej makrely

Už som mala dosť klasických nátierok, ktoré si kúpite v obchode a musím sa priznať, že už som ich dávno nekupovala :) Doma robím klasiky, vajíčkovú, paprikovú, škvarkovú, cesnakovú a dnes som robila aj nátierku z údenej makrely. Musím sa priznať, že najprv som sa bála tej chute, ale s čerstvým chrumkavým chlebom alebo bagetou to je luxus v ústach :) Na ozdobu ešte uhorka a môžeme papať. Autor: Lenulka

Suroviny
1 ks
údená makrela
1 ks
nátierkové maslo
2 lyžice
kremžská horčica
1 ks
červená cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

Na ozdobu:

1 ks
šalátová uhorka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Údenú makrelu očistíme od kože a dôkladne vyberieme kosti.
  2. Obrané mäso zľahka rozdrvíme.
  3. Do misky dáme nátierkové maslo, horčicu, soľ a korenie a našľaháme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a zamiešame.
  4. Nakoniec zľahka vmiešame pripravené mäso.
    Pripravenú nátierku necháme hodinu odležať v chladničke.
  5. Nátierku môžeme použiť na jednohubky alebo len namazať na čerstvé pečivo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár