Pomazánka z údenej makrely

Recept Pomazánka z údenej makrely

Pridal: LENULKA, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Rybičková pomazánka, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už som mala dosť klasických nátierok, ktoré si kúpite v obchode a musím sa priznať, že už som ich dávno nekupovala :) Doma robím klasiky, vajíčkovú, paprikovú, škvarkovú, cesnakovú a dnes som robila aj nátierku z údenej makrely. Musím sa priznať, že najprv som sa bála tej chute, ale s čerstvým chrumkavým chlebom alebo bagetou to je luxus v ústach :) Na ozdobu ešte uhorka a môžeme papať. Autor: Lenulka

FOTKA OD VÁS

Pridal: LENULKA, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Rybičková pomazánka, 15 minútovky

SUROVINY

1 ksúdená makrela
1 ksnátierkové maslo
2 lyžicekremžská horčica
1 ksčervená cibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie

Na ozdobu:

1 ksšalátová uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Údenú makrelu očistíme od kože a dôkladne vyberieme kosti.
  2. Obrané mäso zľahka rozdrvíme.
  3. Do misky dáme nátierkové maslo, horčicu, soľ a korenie a našľaháme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a zamiešame.
  4. Nakoniec zľahka vmiešame pripravené mäso.
    Pripravenú nátierku necháme hodinu odležať v chladničke.
  5. Nátierku môžeme použiť na jednohubky alebo len namazať na čerstvé pečivo.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť