Pomarančové srdiečka

Recept Pomarančové srdiečka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi chutné koláčiky. Tieto srdiečka pečiem každý rok na Vianoce a zakaždým zmiznú z krabičky ako prvé. Pomarančová marmeláda je už dnes veľmi populárna a kúpite ju asi v každom obchode. Ja ešte máčam v čokoládovej poleve, ale nemusíte. Stačí ich posypať aj práškovým cukrom. Autor: Makronka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
250 gmaslo
180 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
1 kspomaranč - kôra

Náplň:

pomarančová marmeláda

Poleva:

čokoládová tmavá

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Preosiatu múku a cukor zmiešame s nakrájaným maslom, jemne nastrúhanou kôrou a žĺtkami a spracujeme cesto.
  2. Uložíme v chlade do druhého dňa. Potom po častiach rozvaľkáme, vykrajujeme srdiečka a pečieme v rúre vyhriatej na 170° C asi 7 min.
  3. Vychladnuté zlepíme pomarančovou marmeládou a do polovice namočíme do čokolády. Necháme zaschnúť.

Môj blog: Mlsoty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť