Pomaly varený hovädzí vývar

Recept Pomaly varený hovädzí vývar

Pridal: rebeka, 20.9.2020

Kategorie: Hovädzí vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičná nedeľná polievka. Akú polievku ste dnes mali na obed vy?

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 20.9.2020

Kategorie: Hovädzí vývar, Polievky

SUROVINY

500 ghovädzia glejovka (alebo iné predné hovädzie)
2 ksšpiková kosť
1 ksmrkva
1 kspetržlen
kúsokzelerová buľva
20 cmpór
2 lyžičkysoľ
5 guličieknové korenie
10 guličiekčierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso, kosti, oškrabanú koreňovú zeleninu (vcelku) a zvyšok ingrediencií vložíme do veľkého hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme k varu.
  2. Potom plameň stiahneme na minimum a varíme cca 6 hodín až do zmäknutia mäsa. Zo začiatku zbierame penu.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a necháme na ďalšie použitie (napr. k paradajkovej omáčke). Vývar precedíme a do sitka si ešte dáme kúsok čistého plátna.
  4. Na takto pripravovaný vývar je vynikajúci pomalý hrniec, kedy odpadá zbieranie peny a v podstate aj akákoľvek ďalšia kontrola. Ďalej s vývarom postupujeme ako sme zvyknutí.
  5. Ja uvarenú zeleninu vyhadzujem a robím čerstvú: na kocke masla orestujem na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen a tú potom pridám do vývaru. Ďalej môžeme pridať rezance, pečeňové či iné knedle alebo inou vami obľúbenú závarku. Dosolíme podľa svojej chuti.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť