NajRecept.sk Polievky Hovädzí vývar Pomaly varený hovädzí vývar
Pomaly varený hovädzí vývar
Recept Pomaly varený hovädzí vývar
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   20.9.2020

Pomaly varený hovädzí vývar

Tradičná nedeľná polievka. Akú polievku ste dnes mali na obed vy?

Suroviny
500 g
hovädzia glejovka (alebo iné predné hovädzie)
2 ks
špiková kosť
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
kúsok
zelerová buľva
20 cm
pór
2 lyžičky
soľ
5 guličiek
nové korenie
10 guličiek
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso, kosti, oškrabanú koreňovú zeleninu (vcelku) a zvyšok ingrediencií vložíme do veľkého hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme k varu.
  2. Potom plameň stiahneme na minimum a varíme cca 6 hodín až do zmäknutia mäsa. Zo začiatku zbierame penu.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a necháme na ďalšie použitie (napr. k paradajkovej omáčke). Vývar precedíme a do sitka si ešte dáme kúsok čistého plátna.
  4. Na takto pripravovaný vývar je vynikajúci pomalý hrniec, kedy odpadá zbieranie peny a v podstate aj akákoľvek ďalšia kontrola. Ďalej s vývarom postupujeme ako sme zvyknutí.
  5. Ja uvarenú zeleninu vyhadzujem a robím čerstvú: na kocke masla orestujem na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen a tú potom pridám do vývaru. Ďalej môžeme pridať rezance, pečeňové či iné knedle alebo inou vami obľúbenú závarku. Dosolíme podľa svojej chuti.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár