NajRecept.sk Polievky Kurací vývar Pomalý poctivý kurací vývar
Pomalý poctivý kurací vývar
Recept Pomalý poctivý kurací vývar
HeMiShEk HeMiShEk    ·   16.9.2020

Pomalý poctivý kurací vývar

Nie je nad domáci poctivý vývar, ktorý poteší váš žalúdok. U nás doma to bola kedysi klasika, stále v nedeľu na obed bol domáci kurací vývar z domácej sliepky alebo z kohúta a dnes som tomu rada, pretože túto tradíciu zachovávam. Každú nedeľu sa každý u nás doma teší na domáci vývar s domácimi rezancami :) Niekedy, sa priznám, používam aj kupované cestoviny, ale nie často. To len vtedy, keď som veľmi lenivá :)) Autor: HeMiShEk

Suroviny
2 ks
mrkva
2 ks
lístok zeleru (celý)
kúsok
pór
1 ks
cibuľa
1 ks
bôbkový list
5 guličiek
nové korenie
10 guličiek
čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
voda
kuracie skelety
špičky krídel
kuracie kosti
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca si dáme kuracie kosti, skelety, časti krídel, bôbkový list, nové korenie a korenie. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Medzitým si nakrájame mrkvu na polovičky, pór na 2 cca 6 cm kúsky, cibuľu olúpeme a prekrojíme napoly. Stopkový zeler prekrojíme na 3 kúsky.
  2. Zeleninu pridáme do vody. Akonáhle sa objavia prvé náznaky varu, stiahneme plameň a necháme len trochu pobublávat. V tejto chvíli môžeme osoliť.
  3. Počas varenia odoberáme hnedú penu, aby nám zostal vývar krásne čistý. Varíme cca 1-1,5 hodiny. Potom vývar precedíme. Zeleninu si nakrájame na kúsky a mäso oberieme. Pridáme späť do vývaru.
  4. Vývar môžete doplniť rezančekmi či celestýnskymi rezancami. Môžeme posypať pažítkou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť. =)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár