Pomalý poctivý kurací vývar
Nie je nad domáci poctivý vývar, ktorý poteší váš žalúdok. U nás doma to bola kedysi klasika, stále v nedeľu na obed bol domáci kurací vývar z domácej sliepky alebo z kohúta a dnes som tomu rada, pretože túto tradíciu zachovávam. Každú nedeľu sa každý u nás doma teší na domáci vývar s domácimi rezancami :) Niekedy, sa priznám, používam aj kupované cestoviny, ale nie často. To len vtedy, keď som veľmi lenivá :)) Autor: HeMiShEk
Pridal: HeMiShEk, 16.9.2020
Kategorie: Kurací vývar, Polievky
SUROVINY
2 ksmrkva
2 kslístok zeleru (celý)
kúsokpór
1 kscibuľa
1 ksbôbkový list
5 guličieknové korenie
10 guličiekčierne korenie
podľa chutisoľ
podľa chutivoda
kuracie skelety
špičky krídel
kuracie kosti
- Do hrnca si dáme kuracie kosti, skelety, časti krídel, bôbkový list, nové korenie a korenie. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Medzitým si nakrájame mrkvu na polovičky, pór na 2 cca 6 cm kúsky, cibuľu olúpeme a prekrojíme napoly. Stopkový zeler prekrojíme na 3 kúsky.
- Zeleninu pridáme do vody. Akonáhle sa objavia prvé náznaky varu, stiahneme plameň a necháme len trochu pobublávat. V tejto chvíli môžeme osoliť.
- Počas varenia odoberáme hnedú penu, aby nám zostal vývar krásne čistý. Varíme cca 1-1,5 hodiny. Potom vývar precedíme. Zeleninu si nakrájame na kúsky a mäso oberieme. Pridáme späť do vývaru.
- Vývar môžete doplniť rezančekmi či celestýnskymi rezancami. Môžeme posypať pažítkou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť. =)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pomalý poctivý kuřecí vývar.
KOMENTÁRE K RECEPTU