Pomaly pečené morčacie stehno

Recept Pomaly pečené morčacie stehno
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečené morčacie stehno s ľahkým zeleninovým šalátom s mozzarellou a jogurtovým dressingom. Musím sa priznať, že som morčacie stehno pekla prvýkrát a určite nie poslednýkrát! Mäso je šťavnaté a chutné.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 ksmorčacie stehno
olivový olej
podľa chutikorenie

Šalát:

listový šalát
paradajka
paprika
mozzarella
pažítka
olivový olej
biely jogurt
chilli pasta alebo korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Morčacie stehno som očistila - zbavila som ho kože, kto má rád, nemusí. Po upečení bude chrumkavá, ale my doma to nemáme radi, tak som to dala preč.
  2. Polejeme olivovým olejom, posypeme korením podľa vlastnej chuti a rukami korenie vmasírujeme do stehna. Ja som stehná pripravila večer, dala do mikroténového sáčku a odložila do chladničky na celú noc. Jedno stehno malo cca pol kila. Všade som čítala, že morčacie stehno treba dobre osoliť, ale ja som soľ nedávala vôbec, pretože grilovacia zmes, ktorú som použila, je samá soľ :).
  3. Ráno morčacie stehná vyberieme, vložíme do pekáča. Do pekáča som naliala cca polovicu pohára vody - vody tam bolo cca 2 cm od dna. Zakryjeme alobalom a pečieme 2 hodiny pri teplote 160 stupňov. Po dvoch hodinách som alobal stiahla, teplotu zvýšila na 180 stupňov a piekla som ešte jednu hodinu.
  4. Ako prílohu som volila zeleninový šalát s jogurtovým dressingom. Zeleninu v miske premiešame (všetko, čo nájdeme v chladničke), pridáme olivový olej a na tanieri ozdobíme jogurtom, do ktorého sme pridali chilli pastu alebo iné bylinky podľa vlastnej chuti.
  5. Mäsko bolo šťavnaté, mäkučké a veľmi chutné, takže môj prvý pokus hodnotím veľmi pozitívne. Možno niekedy ešte potriem marinádou z cesnaku alebo medom, môže to byť dobrôtka.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť