NajRecept.sk Mäso Kačacie mäso Pomaly pečená kačica
Pomaly pečená kačica
Recept Pomaly pečená kačica
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   22.9.2021

Pomaly pečená kačica

Pomaly pečená kačica. Podávame s červenou alebo bielou kapustou (alebo obidvoma) a akoukoľvek knedľou... kysnutou, žemľovou, zemiakovou alebo s lokšami.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 ks
kačica
soľ
cela rasca

Príloha:

lokše/knedľa...
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kačicu si kuchynsky upravíme, opláchneme a osušíme. Potom ju osolíme zo všetkých strán aj vo vnútri. Soľou nešetríme a poriadne ju do vtáka vmasírujeme. Orascujeme a vložíme do suchého pekáča.
  2. Priklopíme a vložíme do rúry vyhriatej na 100° C. Bez povšimnutia necháme 8 hodín tak. Po tejto dobe veko odklopíme, teplotu v rúre zvýšime na 200° C a ostrým špicatým nožom kožu opatrne tak, aby sme nepichli až do mäsa, popicháme.
  3. Polejeme výpekom a počas pečenia pridáme trochu vody. Pečieme ešte cca 1-1,5 hod, kým nezískame krásnu zlatistú farbičku. V priebehu pečenia prelievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.
  4. Podávame s červenou alebo bielou kapustou (alebo obidvoma) a akoukoľvek knedľou... kysnutou, žemľovou, zemiakovou alebo s lokšami.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár