NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou
Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou
Recept Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   14.3.2023

Pomalené morčacie mäso na paprike s cestovinou

Tak túto dobrotu si chlapci vždy želajú servírovať na hlboký tanier, aby sa tam zmestilo čo najviac omáčky a dalo sa to „bagrovať“ veľkou lyžicou. A že teda „bagrovali“, len čo je pravda.

35 min
Čas prípravy
180 min
Čas varenia
Suroviny
cca 1 kg
morčacieho stehenného mäsa (na väčšie kocky)
2 ks
stredne veľká cibuľa (nadrobno)
4 strúčiky
cesnak (nadrobno)
podľa potreby
olej
2 lyžice
mletá sladká paprika
1 lyžička
sušený tymián
10 guličiek
čierné korenie
6 guličiek
nové korenie
2 ks
bobkový list
2 lyžice
papriková pasta (Harissa, Saba a pod., ja som dala domácu paradajkovo-paprikovú)
100 ml
smotana na šľahanie
2 lyžice
hladká múka
mäsový vývar
soľ, mleté čierne korenie
studená voda
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku pridáme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici "odvariť".

  2. Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále taká intenzívna ako v druhom prípade, keď jednoducho nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na "zlatokopa" .

  3. Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom "lovíme" alebo "nelovíme" korenie.

  4. V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšiu pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou.

  5. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme je možné tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár