Polomáčané zlepované kokosky

Recept Polomáčané zlepované kokosky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept na klasické linecké pečivo má určite každý, tak ten vám písať znova nebudem, prípadne si recept zvoľte ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Niekto do lineckého cesta pridáva citrónovú kôru alebo pomarančovú, to už je na každého chuti. Lepila som klasickým vanilkovým krémom. Hlavný je tu recept na kokosové pusinky, ktorý robím už roky a nedám na neho dopustiť. Vždy sa vydarí, takže sa nemusíte báť. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

100 gbielok
200 gkryštálový cukor
1 lyžičkamarmeláda
100 gkokos
2 lyžicestrúhanka
linecké kolieska
vanilkový krém (alebo iný podľa chuti)
pikantná marmeláda
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšieho hrnca dáme vodu a položíme na sporák. Do menšieho dáme bielka, cukor a tento menší hrniec vložíme do väčšieho s vodou. Bielky s cukrom miešame takto vo vodnom kúpeli, kým voda nezačne vrieť. Potom vmiešame marmeládu a kokos. Iba premiešame a menší hrniec vyberieme z vodného kúpeľa, pridáme strúhanku a dobre premiešame.
  2. Pripravíme si plech s papierom na pečenie alebo formu na makrónky / ja zvyknem piecť na tejto forme, aby som mala každú pusinku rovnakú / a tvoríme kôpky.
  3. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Keď máme kokosky sfarbené dozlatista, teplotu znížime na 140 stupňov a dosušíme cca 10-15 minút.
  4. Keď máme kokosky upečené, vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Na linecké kolieska nanesieme trochu krému, položíme kokosky a pritlačíme. Namočíme do čokolády a necháme stuhnúť.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť