NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Polomáčané zlepované kokosky
Polomáčané zlepované kokosky
Recept Polomáčané zlepované kokosky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   11.10.2020

Polomáčané zlepované kokosky

Recept na klasické linecké pečivo má určite každý, tak ten vám písať znova nebudem, prípadne si recept zvoľte ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Niekto do lineckého cesta pridáva citrónovú kôru alebo pomarančovú, to už je na každého chuti. Lepila som klasickým vanilkovým krémom. Hlavný je tu recept na kokosové pusinky, ktorý robím už roky a nedám na neho dopustiť. Vždy sa vydarí, takže sa nemusíte báť. Autor: Petra

Suroviny
100 g
bielok
200 g
kryštálový cukor
1 lyžička
marmeláda
100 g
kokos
2 lyžice
strúhanka
linecké kolieska
vanilkový krém (alebo iný podľa chuti)
pikantná marmeláda
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do väčšieho hrnca dáme vodu a položíme na sporák. Do menšieho dáme bielka, cukor a tento menší hrniec vložíme do väčšieho s vodou. Bielky s cukrom miešame takto vo vodnom kúpeli, kým voda nezačne vrieť. Potom vmiešame marmeládu a kokos. Iba premiešame a menší hrniec vyberieme z vodného kúpeľa, pridáme strúhanku a dobre premiešame.
  2. Pripravíme si plech s papierom na pečenie alebo formu na makrónky / ja zvyknem piecť na tejto forme, aby som mala každú pusinku rovnakú / a tvoríme kôpky.
  3. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Keď máme kokosky sfarbené dozlatista, teplotu znížime na 140 stupňov a dosušíme cca 10-15 minút.
  4. Keď máme kokosky upečené, vyberieme a necháme vychladnúť.
  5. Na linecké kolieska nanesieme trochu krému, položíme kokosky a pritlačíme. Namočíme do čokolády a necháme stuhnúť.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár