Polievka z údených rebier

Recept Polievka z údených rebier

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Bravčový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Polievka z údených rebier a zeleniny. Autor: sonizna

FOTKA OD VÁS

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Bravčový vývar, Polievky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

7 gsoľ
1 kszemiak
100 gkrúpy
4 guličkynové korenie
6 guličiekkorenie celé
1/2 kszeler
1 kgúdené rebrá
2 ksbôbkový list
3 ksmrkva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Údené rebrá očistíme a dáme do veľkého hrnca. Pridáme dve olúpané mrkvy a zeler.
  2. Zalejeme vodou, aby boli rebrá ponorené a pridáme bôbkový list, korenie a nové korenie.
  3. Varíme dve hodiny prikryté na miernom ohni.
  4. Potom všetko vylovíme a vývar precedíme.
  5. Nakrájame si zvyšnú mrkvu na kolieska a pridáme aj olúpaný a nakrájaný zemiak. Varíme vo vývare 20 minút domäkka.
  6. Vo vedľajšom hrnci uvaríme krúpy domäkka.
  7. Zeleninu z vývaru vyhodíme - je už moc prevarená a nie je chutná.
  8. Z rebierok oberieme mäso a kosti vyhodíme.
  9. Polievku rozdelíme do tanierov, pridáme obrané mäso z rebierok a varené krúpy.

 

* Pozn: Mäso z rebierok môžeme podávať po polievke s chrenom ako chutné predjedlo.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť