NajRecept.sk Polievky Bravčový vývar Polievka z údených rebier
Polievka z údených rebier
Recept Polievka z údených rebier
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
sonizna    ·   18.9.2020

Polievka z údených rebier

Polievka z údených rebier a zeleniny. Autor: sonizna

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Budeme potrebovať:

7 g
soľ
1 ks
zemiak
100 g
krúpy
4 guličky
nové korenie
6 guličiek
korenie celé
1/2 ks
zeler
1 kg
údené rebrá
2 ks
bôbkový list
3 ks
mrkva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Údené rebrá očistíme a dáme do veľkého hrnca. Pridáme dve olúpané mrkvy a zeler.
  2. Zalejeme vodou, aby boli rebrá ponorené a pridáme bôbkový list, korenie a nové korenie.
  3. Varíme dve hodiny prikryté na miernom ohni.
  4. Potom všetko vylovíme a vývar precedíme.
  5. Nakrájame si zvyšnú mrkvu na kolieska a pridáme aj olúpaný a nakrájaný zemiak. Varíme vo vývare 20 minút domäkka.
  6. Vo vedľajšom hrnci uvaríme krúpy domäkka.
  7. Zeleninu z vývaru vyhodíme - je už moc prevarená a nie je chutná.
  8. Z rebierok oberieme mäso a kosti vyhodíme.
  9. Polievku rozdelíme do tanierov, pridáme obrané mäso z rebierok a varené krúpy.

 

* Pozn: Mäso z rebierok môžeme podávať po polievke s chrenom ako chutné predjedlo.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov