Polievka z pečeného karfiolu

Pridal: Romča Važa, 19.9.2020
Kategorie: Karfiolová polievka, Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Polievka z pečeného karfiolu. Autor: Romča
FOTKA OD VÁS
Pridal: Romča Važa, 19.9.2020
Kategorie: Karfiolová polievka, Husté polievky, Polievky
SUROVINY
1 menšíkarfiol
kúsokmaslo
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chutikarí
podľa chutimletá paprika
1 lvývar
podľa potrebyzápražka na zahustenie
1 bal.smotana
na ozdobuzelený petržlen alebo pažítka
na ozdobukajenské korenie
- Karfiol rozdelíme na ružičky, umyjeme a dáme do pekáča, pridáme kúsok masla, osolíme, okoreníme, posypeme trochu mletou paprikou a karí. Upečieme.
- Potom dáme do hrnca, ale trochu karfiolu si necháme na ozdobu. Zalejeme zeleninovým vývarom a rozmixujeme, ak je treba, tak polievku zahustíme zápražkou, aby bola krémová. Pridáme smotanu, a povaríme.
- Do polievky nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
- Na tanieri ozdobíme pečeným karfiolom, pokvapkáme smotanou a posypeme zľahka kajenským korením.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Polévka z pečeného květáku.
KOMENTÁRE K RECEPTU