Polievka z pečeného karfiolu

Recept Polievka z pečeného karfiolu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Polievka z pečeného karfiolu. Autor: Romča

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 menšíkarfiol
kúsokmaslo
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chutikarí
podľa chutimletá paprika
1 lvývar
podľa potrebyzápražka na zahustenie
1 bal.smotana
na ozdobuzelený petržlen alebo pažítka
na ozdobukajenské korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol rozdelíme na ružičky, umyjeme a dáme do pekáča, pridáme kúsok masla, osolíme, okoreníme, posypeme trochu mletou paprikou a karí. Upečieme.
  2. Potom dáme do hrnca, ale trochu karfiolu si necháme na ozdobu. Zalejeme zeleninovým vývarom a rozmixujeme, ak je treba, tak polievku zahustíme zápražkou, aby bola krémová. Pridáme smotanu, a povaríme.
  3. Do polievky nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
  4. Na tanieri ozdobíme pečeným karfiolom, pokvapkáme smotanou a posypeme zľahka kajenským korením.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť