NajRecept.sk Polievky Husté polievky Karfiolová polievka Polievka z pečeného karfiolu
Polievka z pečeného karfiolu
Recept Polievka z pečeného karfiolu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Romča Važa Romča Važa    ·   19.9.2020

Polievka z pečeného karfiolu

Polievka z pečeného karfiolu. Autor: Romča

Suroviny
1 menší
karfiol
kúsok
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
karí
podľa chuti
mletá paprika
1 l
vývar
podľa potreby
zápražka na zahustenie
1 bal.
smotana
na ozdobu
zelený petržlen alebo pažítka
na ozdobu
kajenské korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozdelíme na ružičky, umyjeme a dáme do pekáča, pridáme kúsok masla, osolíme, okoreníme, posypeme trochu mletou paprikou a karí. Upečieme.
  2. Potom dáme do hrnca, ale trochu karfiolu si necháme na ozdobu. Zalejeme zeleninovým vývarom a rozmixujeme, ak je treba, tak polievku zahustíme zápražkou, aby bola krémová. Pridáme smotanu, a povaríme.
  3. Do polievky nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
  4. Na tanieri ozdobíme pečeným karfiolom, pokvapkáme smotanou a posypeme zľahka kajenským korením.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár