Pohánkové karbonátky

Pridal: NajLucka, 9.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mäso sa nahradí pohánkou a fašírky sú tiež fantastické. Zmena je niekedy vhodná a táto je aj chutná. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 9.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
SUROVINY NA 15 PORCIÍ:
200 gpohánka
1 kscibuľa
1 lyžicamaslo
600 mlvoda
50 gstrúhanka
2 ksvajce
100 gtvrdý syr
trochusoľ
trochumajoránka
podľa chutipodravka
podľa chutikorenie
100 ml (na vyprážanie)olej
100 gstrúhanka
- Na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pohánku, ktorú sme opláchli vodou a opražíme, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť.
- Do vychladnutej kaše pridáme strúhanku, vajce, soľ, majoránku, korenie, trochu Podravky a na hrubo nastrúhaný tvrdý syr. Môže sa pridať aj cesnak podľa chuti. Všetko dobre premiešame a vytvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v horúcom oleji.
- Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pohankové karbanátky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Gryczane burgery.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Buchweizen-Bratlinge an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Hajdinafasírt.
KOMENTÁRE K RECEPTU