Pohánkové karbonátky

Recept Pohánkové karbonátky

Pridal: NajLucka, 9.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mäso sa nahradí pohánkou a fašírky sú tiež fantastické. Zmena je niekedy vhodná a táto je aj chutná. Mňam!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 9.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

SUROVINY NA 15 PORCIÍ:

200 gpohánka
1 kscibuľa
1 lyžicamaslo
600 mlvoda
50 gstrúhanka
2 ksvajce
100 gtvrdý syr
trochusoľ
trochumajoránka
podľa chutipodravka
podľa chutikorenie
100 ml (na vyprážanie)olej
100 gstrúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pohánku, ktorú sme opláchli vodou a opražíme, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť.
  2. Do vychladnutej kaše pridáme strúhanku, vajce, soľ, majoránku, korenie, trochu Podravky a na hrubo nastrúhaný tvrdý syr. Môže sa pridať aj cesnak podľa chuti. Všetko dobre premiešame a vytvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v horúcom oleji.
  3. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť