Poctivá huspenina - recept našich dedov schová do vrecka aj drahé lieky na kĺby.

Poctivá huspenina - recept našich dedov schová do vrecka aj drahé lieky na kĺby.

Pridal: Triniti, 22.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Večera

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy dávno naši prarodičia pripravovali huspeninu vždy, keď mali príležitosť. Dnes sa huspenina varí málo kde, ale určite si pamätáte na vynikajúcu chuť. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 22.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Večera

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

2 ksbravčové koleno
2 ksbravčové nožičky
500 gbravčovej kože
500 gbravčové pliecko
20 guličiekčierne korenie
10 guličieknové korenie
3 ksbobkový list
2 kscibuľa
10 strúčikovcesnak
5 ksmrkva
2 kspetržlen
1/2 kszeler
podľa chutisoľ
podľa chutiocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšieho hrnca so studenou vodou uložíme umyté kolená, nožičky, kože a dáme variť. Pridáme korenie, nové korenie, bobkový list a varíme asi 2 hodiny.
  2. Pridáme cibuľu, cesnak, osolíme a pridáme aj pár kvapiek octu. Priebežne zbierame penu z povrchu.
  3. Počas týchto dvoch hodín nemiešame, len zbierame penu.
  4. Keď sa mäso začne oddeľovať od kosti, pridáme mrkvu, petržlen, zeler a brav. pliecko. Varíme, kým mäso zmäkne. Trvá to dlhšie, ale trpezlivosť ruže prináša.
  5. Zeleninu nakrájame do misiek, pridáme natrhané mäso a zalejeme vývarom. Necháme stuhnúť do druhého dňa a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť