Poctivá huspenina - recept našich dedov schová do vrecka aj drahé lieky na kĺby.

Pridal: Triniti, 22.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Večera
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niekedy dávno naši prarodičia pripravovali huspeninu vždy, keď mali príležitosť. Dnes sa huspenina varí málo kde, ale určite si pamätáte na vynikajúcu chuť. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 22.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Večera
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
2 ksbravčové koleno
2 ksbravčové nožičky
500 gbravčovej kože
500 gbravčové pliecko
20 guličiekčierne korenie
10 guličieknové korenie
3 ksbobkový list
2 kscibuľa
10 strúčikovcesnak
5 ksmrkva
2 kspetržlen
1/2 kszeler
podľa chutisoľ
podľa chutiocot
- Do väčšieho hrnca so studenou vodou uložíme umyté kolená, nožičky, kože a dáme variť. Pridáme korenie, nové korenie, bobkový list a varíme asi 2 hodiny.
- Pridáme cibuľu, cesnak, osolíme a pridáme aj pár kvapiek octu. Priebežne zbierame penu z povrchu.
- Počas týchto dvoch hodín nemiešame, len zbierame penu.
- Keď sa mäso začne oddeľovať od kosti, pridáme mrkvu, petržlen, zeler a brav. pliecko. Varíme, kým mäso zmäkne. Trvá to dlhšie, ale trpezlivosť ruže prináša.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby..
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Prawdziwa galareta - przepis naszych dziadków pozwoli schować drogie leki na stawy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sülze: ein altbewährtes Rezept unserer Großeltern, das teure Gelenke-Medikamente in den Schatten stellt an.
KOMENTÁRE K RECEPTU