Plnené zemiakové knedlíčky

Recept Plnené zemiakové knedlíčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto by som mohla jesť každý deň :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

600 gzemiaky
1 ksvajce
120 ghrubá múka
50 gdetská krupica
2 lyžičkysoľ
3 ksšpekáčka
1 kscibuľa
1 lyžicamasť
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Necháme vychladnúť a olúpeme ich.
  2. Pripravíme si náplň:
    Do panvice dáme masť, pridáme na kocky nakrájané špekáčiky, na kocky nakrájanú cibuľu, korenie a opražíme. Zmes necháme vychladnúť. Potom zmes pomelieme v mäsovom mlynčeku.
  3. Očistené zemiaky najemno postrúhame alebo pomelieme v mäsovom mlynčeku. Pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a vypracujeme stredne tuhé nelepivé cesto. To si rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme "hada". Príborovým nožom ukrajujeme kolieska cca 2 cm široké. Ľahko pomúčenou dlaňou kolieska roztlačíme a do stredu dáme guličku plnky. Vytvoríme gule, ktoré riadne uzavrieme.
  4. Vo vriacej osolenej vody varíme cca 5 minút. Čas je orientačný, závislý na veľkosti knedlíčkov. Podávame s opraženou cibuľkou, kapustou alebo špenátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť