Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky

Recept Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z obľúbených druhov vianočného pečiva je práve tento. Hlavne obľúbené sú tie koláčiky, ktoré sú poliate čokoládou. Ak ich len poprášime práškovým cukrom, už sú iné. Teda to tvrdí môj manžel :) Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 ghladká múka
150 gpráškový cukor
170 gtuk (Hera)
100 gmleté mandle
2 ksžĺtok
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžičkamletý sušený zázvora
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Krém:

150 gmaslo
70 gmleté mandle
1/2 lyžičkysušený mletý zázvor
60 mlsmotana na šľahanie
40 gpráškový cukor
1/2 lyžicerum

Poleva:

130 gčokoláda na varenie
70 gstužený tuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
  2. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme zázvorníky, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre, asi na 180 stupňov, upečieme /cca 7 min/.
  3. Polovicu tvarov namáčame do čokoládovej polevy (nalámanú čokoládu a pokrájaný tuk rozohrejeme vo vodnom kúpeli), ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť.
  4. Zlepujeme mandľovým krémom - zvaríme smotanu, cukor, mandle a zázvor. Odstavíme, pridáme rum a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladnutú zmes.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť