Plnené zázvorníky - top vianočné cukrovinky

Pridal: Petra H, 13.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jeden z obľúbených druhov vianočného pečiva je práve tento. Hlavne obľúbené sú tie koláčiky, ktoré sú poliate čokoládou. Ak ich len poprášime práškovým cukrom, už sú iné. Teda to tvrdí môj manžel :) Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 13.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
300 ghladká múka
150 gpráškový cukor
170 gtuk (Hera)
100 gmleté mandle
2 ksžĺtok
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžičkamletý sušený zázvora
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ
Krém:
150 gmaslo
70 gmleté mandle
1/2 lyžičkysušený mletý zázvor
60 mlsmotana na šľahanie
40 gpráškový cukor
1/2 lyžicerum
Poleva:
130 gčokoláda na varenie
70 gstužený tuk
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc).
- Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme zázvorníky, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre, asi na 180 stupňov, upečieme /cca 7 min/.
- Polovicu tvarov namáčame do čokoládovej polevy (nalámanú čokoládu a pokrájaný tuk rozohrejeme vo vodnom kúpeli), ozdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť.
- Zlepujeme mandľovým krémom - zvaríme smotanu, cukor, mandle a zázvor. Odstavíme, pridáme rum a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladnutú zmes.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněné zázvorky - top vánoční cukroví.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Nadziewane ciastka imbirowe - top świąteczne słodkości.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gefüllte Ingwer-Plätzchen – Top Weihnachtsplätzchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Gyömbéres karácsonyi sütemény mandulás krémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU