NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Plnené šunkové rolky v trojobale
Plnené šunkové rolky v trojobale
Recept Plnené šunkové rolky v trojobale
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   23.2.2021

Plnené šunkové rolky v trojobale

Určite poznáte vynikajúce predjedlo, ktoré sa podáva na slávnostiach alebo na svadbe - šunka plnená chrenom. Tentoraz chren nahradíme plnkou z kyslej smotany a obalíme v klasickom trojobale. Vysmažíme v rozpálenom oleji a chutné predjedlo je hotové. K tomu kúsok chrumkavého chleba alebo ľahký zeleninový šalát. No viem si to predstaviť aj ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou alebo klasickým zemiakovým šalátom. Autor: Lacusin

Suroviny
20 plátkov
šunka
50 g
maslo
2 lyžice
hladká múka
200 ml
kyslá smotana
100 g
nastrúhaný tvrdý syr
2 ks
vajce
200 g
strúhanka
na vyprážanie
olej
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V menšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme smotanu a vymiešame do hladka so soľou, hladkou múkou a nastrúhaným tvrdým syrom. Dáme variť na mierny oheň a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty, kým hmota nezhustne. Hustú hmotu odstránime z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
  2. Každý plátok šunky naplníme pripravenou plnkou a obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Obaliť môžeme viac krát, aby boli chrumkavejšie. Uistite sa však, že šunka je po krajoch dobre uzavretá (alebo dôkladne obalená vo vajíčku a v strúhanke), aby sa počas smaženia neotvorila a plnka nevytiekla. Obalené rolky odložíme na hodinu do chladničky.
  3. Smažíme v dobre rozpálenom oleji do zlata. Ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár