Plnené šunkové rolky v trojobale

Recept Plnené šunkové rolky v trojobale

Pridal: Lacusin, 23.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Určite poznáte vynikajúce predjedlo, ktoré sa podáva na slávnostiach alebo na svadbe - šunka plnená chrenom. Tentoraz chren nahradíme plnkou z kyslej smotany a obalíme v klasickom trojobale. Vysmažíme v rozpálenom oleji a chutné predjedlo je hotové. K tomu kúsok chrumkavého chleba alebo ľahký zeleninový šalát. No viem si to predstaviť aj ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou alebo klasickým zemiakovým šalátom. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 23.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

20 plátkovšunka
50 gmaslo
2 lyžicehladká múka
200 mlkyslá smotana
100 gnastrúhaný tvrdý syr
2 ksvajce
200 gstrúhanka
na vyprážanieolej
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V menšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme smotanu a vymiešame do hladka so soľou, hladkou múkou a nastrúhaným tvrdým syrom. Dáme variť na mierny oheň a za stáleho miešania varíme 1-2 minúty, kým hmota nezhustne. Hustú hmotu odstránime z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
  2. Každý plátok šunky naplníme pripravenou plnkou a obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Obaliť môžeme viac krát, aby boli chrumkavejšie. Uistite sa však, že šunka je po krajoch dobre uzavretá (alebo dôkladne obalená vo vajíčku a v strúhanke), aby sa počas smaženia neotvorila a plnka nevytiekla. Obalené rolky odložíme na hodinu do chladničky.
  3. Smažíme v dobre rozpálenom oleji do zlata. Ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť