Plnené kuracie stehná

Recept Plnené kuracie stehná

Pridal: Marta Mlyn, 9.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Plnené mäso je u nás doma veľmi obľúbené. Plním čímkoľvek, čo nájdem v chladničke. Obvykle sú závitky plnené tým, čomu končí spotreba. Teraz som spotrebovala otvorenú konzervu kukurice, húb a hrášku. Tentokrát som nepoužila kuracie prsia ako obvykle, ale kuracie stehná. Sú oveľa šťavnatejšie, ale zase si pýtajú viac času na pečenie alebo varenie ako kuracie prsia. Tak je na vás, aké mäso si vyberiete.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 9.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

šampiňóny
hrášok
mrkva
kukurica
vajíčko
vykostené kuracie stehno
olej
grilovacie korenie
vegeta
rasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z vajíčok, kukurice, mrkvy, hrášku a húb urobíme klasické miešané vajíčka. Samozrejme na masle, aby to malo fantastickú chuť.
  2. Vykostené stehná osolíme, okoreníme, poukladáme anglickú slaninu a plátky syra.
  3. Na to dáme miešané vajíčka a zrolujeme. Dáme na pekáč podlejeme troškou vody. Potrieme olejom zmiešaným s grilovacím korením, vegetou alebo soľou, drvenou rascou a dám piecť do rúry.
  4. Pečieme na 180 stupňov zakryté alobalom a potom tesne pred dopečením alobal zoberieme a necháme zapiecť do chrumkava.
  5. Čas záleží na hrúbke mäsa, niekedy to pečiem aj na nižšom stupni a dlhšie, aj hodinu a pol.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť