NajRecept.sk Sviatočné pečenie Valentín Plnené krakelinky
Plnené krakelinky
Recept Plnené krakelinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
janaskubal janaskubal    ·   13.6.2021

Plnené krakelinky

Niečo nové ako klasické veterníky. Určite vyskúšajte. V konečnom výsledku vyzerajú pplne dokonalo. Naplniť môžete tak, že urobíte zo spodnej strany dierku a cukrárskym sáčkom nastriekate napríklad vanilkový puding. Autor: janaskubal

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Odpaľované cesto:

320 ml
voda
100 g
maslo
230 g
hladká múka
0,5 lyžičky
soľ
5 ks (stredne veľkých)
vajce

Kraklovacie cesto:

5 dkg (alebo trstinový cukor)
kryštálový cukor
6 dkg
hladká múka
6 dkg
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca nalejeme vodu, necháme v nej rozpustiť maslo aj soľ a privedieme k varu. Vsypeme múku a miešame až vznikne celistvá hmota, ktorú chvíľu odpaľujeme.
  2. Ihneď takto vzniknuté cesto vložíme do misy od robota, kde máme nasadený šľahací nádstavec. Začneme šľahať, hmota sa schladí a postupne pridávame po jednom vajci. Necháme chvíľu vyšľahať a preložíme do vrecka, kde sme odstrihli špičku cca v šírke 1,5 cm.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame kopčeky, na ktoré pokladáme kolieska z rozvaľkaného kraklovacieho cesta.
  4. Cesto na kolieska môžeme dať na chvíľu vychladiť do chladničky. Ja robím rovno, len trochu podsypávam pri vaľkaní hladkou múkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár