Plnené krakelinky

Recept Plnené krakelinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo nové ako klasické veterníky. Určite vyskúšajte. V konečnom výsledku vyzerajú pplne dokonalo. Naplniť môžete tak, že urobíte zo spodnej strany dierku a cukrárskym sáčkom nastriekate napríklad vanilkový puding. Autor: janaskubal

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Odpaľované cesto:

320 mlvoda
100 gmaslo
230 ghladká múka
0,5 lyžičkysoľ
5 ks (stredne veľkých)vajce

Kraklovacie cesto:

5 dkg (alebo trstinový cukor)kryštálový cukor
6 dkghladká múka
6 dkgmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca nalejeme vodu, necháme v nej rozpustiť maslo aj soľ a privedieme k varu. Vsypeme múku a miešame až vznikne celistvá hmota, ktorú chvíľu odpaľujeme.
  2. Ihneď takto vzniknuté cesto vložíme do misy od robota, kde máme nasadený šľahací nádstavec. Začneme šľahať, hmota sa schladí a postupne pridávame po jednom vajci. Necháme chvíľu vyšľahať a preložíme do vrecka, kde sme odstrihli špičku cca v šírke 1,5 cm.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame kopčeky, na ktoré pokladáme kolieska z rozvaľkaného kraklovacieho cesta.
  4. Cesto na kolieska môžeme dať na chvíľu vychladiť do chladničky. Ja robím rovno, len trochu podsypávam pri vaľkaní hladkou múkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť