Plnené krakelinky

Pridal: janaskubal, 13.6.2021
Kategorie: Valentín, Sviatočné pečenie, Narodeniny, Sladké jedlá, Odpaľované cesto, Cestá, Dezerty, Vianoce, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niečo nové ako klasické veterníky. Určite vyskúšajte. V konečnom výsledku vyzerajú pplne dokonalo. Naplniť môžete tak, že urobíte zo spodnej strany dierku a cukrárskym sáčkom nastriekate napríklad vanilkový puding. Autor: janaskubal
FOTKA OD VÁS
Pridal: janaskubal, 13.6.2021
Kategorie: Valentín, Sviatočné pečenie, Narodeniny, Sladké jedlá, Odpaľované cesto, Cestá, Dezerty, Vianoce, Veľká Noc
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Odpaľované cesto:
320 mlvoda
100 gmaslo
230 ghladká múka
0,5 lyžičkysoľ
5 ks (stredne veľkých)vajce
Kraklovacie cesto:
5 dkg (alebo trstinový cukor)kryštálový cukor
6 dkghladká múka
6 dkgmaslo
- Do hrnca nalejeme vodu, necháme v nej rozpustiť maslo aj soľ a privedieme k varu. Vsypeme múku a miešame až vznikne celistvá hmota, ktorú chvíľu odpaľujeme.
- Ihneď takto vzniknuté cesto vložíme do misy od robota, kde máme nasadený šľahací nádstavec. Začneme šľahať, hmota sa schladí a postupne pridávame po jednom vajci. Necháme chvíľu vyšľahať a preložíme do vrecka, kde sme odstrihli špičku cca v šírke 1,5 cm.
- Na plech vyložený papierom na pečenie striekame kopčeky, na ktoré pokladáme kolieska z rozvaľkaného kraklovacieho cesta.
- Cesto na kolieska môžeme dať na chvíľu vychladiť do chladničky. Ja robím rovno, len trochu podsypávam pri vaľkaní hladkou múkou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Plněné krakelinky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Nadziewane ciastka z kruszonką.
KOMENTÁRE K RECEPTU