Plnená pečená sekaná so zemiakovou kašou

Recept Plnená pečená sekaná so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neviete, ako spotrebovať staré pečivo, ktoré zostalo z predošlého dňa? Dám vám nápad, ako ho spotrebovať a vykúzliť tak nový obed, ktorý si veľmi obľúbite. Španielske vtáčiky sa zvyknú pripravovať z hovädzieho mäsa, ale ja som skúsila pripraviť takú sekanú. Naplnila som ju vajíčkom, párkom, uhorkou a pridala som ešte kápiu. Tá dala celému mäsu krásnu farbu. Určite vyskúšajte, bolo to vynikajúce.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgbravčové mäso (pliecko)
100 gstrúhanka
8 kscesnak
6 ksvajce (na tvrdo)
4 kspikantná párka
podľa chutisterilizovaná uhorka
3 ksvajce (neuvarené)
2 kscibuľa
2 ksstarý rožok
1 dclmlieko
1 lyžicamajoránka
1 lyžicavegeta
1 lyžičkamleté čierne korenie
1 lyžičkamletá sladká paprika
nasekaná petržlenová vňať
na obaleniehladká múka
na podliatievoda
alobal

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso, cibuľu, cesnak si zomelieme, pridáme narezané a v mlieku namočené žemle a ostatné ingrediencie (okrem vajec uvarených na tvrdo, párky a uhorky), všetko dobre premiešame, najlepšie rukou.
  2. Na podložke si navrstvíme polovicu hmoty, do pásu naukladáme vajíčka, párky a uhorky, zakryjeme druhou polovicou hmoty, vytvarujeme do valca, okolo ktorého nasypeme hladkú múku a opatrne sekanú v tej múke vyvaľkáme, potom ju prenesieme do dobre vymasteného pekáča.
  3. Okolo nalejeme tak 3-4 dcl vody alebo vývaru, zakryjeme alobalom a pečieme pri 180° C tak cca 1 hodinu.
  4. Po hodine odkryjeme a dáme zapiecť ešte na cca 30 minút. Po zapečení sekanú vyberieme a do výpeku prilejeme vodu alebo vývar, prevaríme a jemne zahustíme múkou alebo solamylom.
  5. Podávame napríklad so zemiakovou kašou a polievame vzniknutou omáčkou.

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť