Pivný guláš s cestovinou alebo s knedľou

Pridal: Triniti, 26.2.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Hovädzí guláš, Omáčky
Výborná pochúťka pre chlapov. Kvalitné mäso a super omáčka z piva. Ako príloha cestoviny alebo kysnutá knedľu a chutný obed je na svete. Samozrejme obed nie je určený len pre chlapov, pochutnajú si určite aj ženy. Prílohu môžete meniť podľa toho, na čo máte práve chuť, ja som robila tento obed na dva krát, raz s cestovinou a raz s kysnutou knedľou. Bolo to vynikajúce, takže som to určite nerobila naposledy. Autor: Triniti
Pridal: Triniti, 26.2.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Hovädzí guláš, Omáčky
SUROVINY
600 ghovädzie mäso
2 ksčervená cibuľa
2 lyžicebravčová masť
4 strúčikycesnak
1 lyžicahladká múka
1 lyžičkačervená mletá paprika
200 mlvoda
200 mlpivo
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
- V hrnci alebo na panvici si rozpálime masť a opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a prudko opečieme.
- Pridáme múku a dobre premiešame - stále na prudkom ohni. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný alebo na drobno nasekaný cesnak, mletú papriku a dobre premiešame. Nakoniec pridáme vodu a pivo. Privedieme do varu a oheň znížime. Prikryjeme a dusíme cca 1 hodinu (alebo dlhšie - kým mäso nezmäkne).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pivní guláš s těstovinami nebo s knedlíkem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Biergulasch mit Nudeln oder Knödel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sörgulyás tésztával vagy knédlivel.
KOMENTÁRE K RECEPTU