Pistáciové pečivo s krémom z Deli tyčinky

Pridal: Petra H, 14.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúci krém s Deli tyčinkami. Vyskúšala som raz tento krém, ale s čokoládovou príchuťou. Tentokrát som zvolila pistáciovú príchuť a bolo to tiež chuťovo skvelé. Autor: Petra
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 14.10.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
350 ghladká múka
3 sáčkypistáciový puding
150 gpráškový cukor
230 gtuk (Hera)
2 ksvajce
1 ksžĺtok
štipkasoľ
Krém:
55 gkrupicový cukor
3 kspistáciová DELI tyčinka olúpaná z čokolády
75 gpistáciová poleva (kupovaná)
70 mlmlieko
75 gmaslo
Poleva:
130 gpistáciová poleva (kupovaná)
70 gstužený tuk
- Cesto:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke odležať (ja nechávam cez noc). - Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre asi na 180 stupňov upečieme (cca 7-12 min. - sledujeme). Pečivo pečieme tak dlho, dokiaľ jeho okraje nezačnú ľahko zlatnúť. Po upečení necháme vychladnúť.
- Polovicu tvarov namáčame do pistáciovej polevy a zdobíme podľa vlastnej fantázie. Zlepujeme pistáciovým krémom.
- Krém:
V hrnci zmiešame mlieko s cukrom a ošúpanými DELI tyčinkami. Zmes varíme až do úplného rozpustenia tyčiniek. Odstavíme, pridáme pistáciovú polevu a metličkou miešame, kým sa poleva úplne nerozpustí. Takto pripravený základ na krém necháme vychladiť v chladničke až do druhého dňa. Druhý deň si pripravený krémový základ vyberieme z chladničky. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladnutý pistáciový základ. - Poleva:
Nalámanú čokoládu a pokrájaný tuk rozohrejeme vo vodnom kúpeli.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky .
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pisztáciás falatok.
KOMENTÁRE K RECEPTU