Piškótový pudingovník

Recept Piškótový pudingovník

Pridal: Matka Tereza, 7.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Recept Piškótový pudingovníkRecept Piškótový pudingovník
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som piekla šťavnatý koláčik. S receptom by som sa chcela podeliť, tak nech sa páči, vyskúšajte. Je naozaj veľmi šťavnatý vďaka pudingu, ktorý sa pridáva striedavo s cestom do formy. Musíte byť trpezliví, pretože to je asi jediný koláč, ktorý sa nesmie krájať ani teplý, pretože by sa mohlo stať, že puding vám vytečie a jedli by ste ho lyžičkou. Puding musí vychladnúť, vtedy stuhne a koláč sa krája výborne. Autor: Tereza

FOTKA OD VÁS
Recept Piškótový pudingovníkRecept Piškótový pudingovník

Pridal: Matka Tereza, 7.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
150 gpráškový cukor
100 ghladká múka
100 gpolohrubá múka
100 mlteplá voda
100 mlolej

Puding:

600 mlmlieko
9 lyžičiekkrupicový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 bal.puding
na vymastenie formymaslo
na vysypanie formyhrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme elektrickým šľahačom do hustejšej peny. Za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach múku, pomaly prilievame vodu a pomaly prilievame tiež olej. Nakoniec vyšľaháme z bielkov hustý sneh a veľmi opatrne ho vareškou vmiešame ku zvyšku cesta.
  2. Uvaríme si puding. Do mlieka dáme cukor (ako krupicu, tak vanilkový) a pridáme dva sáčky pudingu. Dôkladne rozmiešame metličkou, aby sa nám nevytvorili hrudky. Za stáleho miešania puding zahrievame, kým nezhustne a nakoniec ešte jednu minútu varíme (tiež za stáleho miešania).
  3. Do vymastenej a vysypanej formy (ja som mala obdĺžnikový tvar) dávame na striedačku cesto a ešte teplý puding. Začneme dávať doprostred formy a vždy dáme doprostred formy cesto a do toho istého miesta puding. Puding dôjde skôr ako cesto, takže zvyšné cesto nalejeme na vrch celého múčnika.
  4. Pečieme na 180° C, kým cesto nezružovie. Ešte teplý múčnik posypeme práškovým cukrom.
  5. Múčnik krájame až po úplnom vychladnutí, inak nám puding vytečie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
14.5.2020, Arna odpovedať10

Nevím zda je tu ještě autorka tohoto receptu. Vyzkoušela jsem ho, ale zdálo se mi hned na 600ml mléka 2 sáčky pudinkového prášku nějak moc. Pudink je velmi hustý a při pečení klesnul dolů, takže mám dole pudink a nad ním piškot. Ten je dobrý.

18.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

ono to takhle má být :)

24.5.2020, Arna odpovedať00

Podruhé jsem udělala čokoladový pudink a jen 1+1/2 balení a nalila na vrch piškotu. Je to mnohem lepši. Viz foto

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť