NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Piškótový baránok s krémom
Piškótový baránok s krémom
Recept Piškótový baránok s krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Adddy17 Adddy17    ·   14.3.2021

Piškótový baránok s krémom

Už dávno som chcela pridať recept na baránka, ktorého som pripravovala ešte na Veľkú noc. Robila som ho prvýkrát a vyšiel dokonale. Teda aspoň sa mi zdá, že sa mi podaril. Mne sa páči a tento recept budem robiť aj budúci rok na sviatky. Niekto ešte polieva čokoládovou polevou alebo posypáva práškovým cukrom. Ja som ho nechala takto "nahého", okolo krku som mu zaviazala mašličku a myslím, že viac mu netrebalo. Autor: Adddy

Suroviny

Piškot:

4 ks
vajce
polohrubá múka
cukor
voda
olej
na vymazanie
masť
na vysypanie
strúhanka

Krém

150 ml
voda
150 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
150 g
hera alebo maslo
2 lyžičky
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zvážim vajíčka, koľko vážia, toľko dám polohrubej múky, toľko krupicového cukru, na každé vajce 2 lyžice vody, trošku oleja. Najprv si oddelím bielka od žĺtkov a vyšľaháme si sneh.
  2. K žĺtkom pridám cukor, vodu, olej, premixujeme, potom vmiešavame po lyžiciach polohrubú múku a nakoniec sneh. Ja mám dvojdielnu formu na baránka, takže cesto rozdelím. Upečiem na 150° C a vyklopíme na dosku, nechám vychladnúť.
  3. Maslo alebo heru si vyberiem skôr a nechám zmäknúť. Uvarím si vodu s mliekom a pudingom a nechám vychladiť, vymixujem heru alebo maslo s práškovým cukrom do hladkého krému.
  4. Krémom zlepím obe polky baránka k sebe a pod krkom uviazať mašľu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár