Piškótový baránok s krémom
Už dávno som chcela pridať recept na baránka, ktorého som pripravovala ešte na Veľkú noc. Robila som ho prvýkrát a vyšiel dokonale. Teda aspoň sa mi zdá, že sa mi podaril. Mne sa páči a tento recept budem robiť aj budúci rok na sviatky. Niekto ešte polieva čokoládovou polevou alebo posypáva práškovým cukrom. Ja som ho nechala takto "nahého", okolo krku som mu zaviazala mašličku a myslím, že viac mu netrebalo. Autor: Adddy
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Piškot:
4 ksvajce
polohrubá múka
cukor
voda
olej
na vymazaniemasť
na vysypaniestrúhanka
Krém
150 mlvoda
150 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
150 ghera alebo maslo
2 lyžičkypráškový cukor
- Zvážim vajíčka, koľko vážia, toľko dám polohrubej múky, toľko krupicového cukru, na každé vajce 2 lyžice vody, trošku oleja. Najprv si oddelím bielka od žĺtkov a vyšľaháme si sneh.
- K žĺtkom pridám cukor, vodu, olej, premixujeme, potom vmiešavame po lyžiciach polohrubú múku a nakoniec sneh. Ja mám dvojdielnu formu na baránka, takže cesto rozdelím. Upečiem na 150° C a vyklopíme na dosku, nechám vychladnúť.
- Maslo alebo heru si vyberiem skôr a nechám zmäknúť. Uvarím si vodu s mliekom a pudingom a nechám vychladiť, vymixujem heru alebo maslo s práškovým cukrom do hladkého krému.
- Krémom zlepím obe polky baránka k sebe a pod krkom uviazať mašľu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Piškotový beránek s krémem.
KOMENTÁRE K RECEPTU