Piškótový baránok s krémom

Recept Piškótový baránok s krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už dávno som chcela pridať recept na baránka, ktorého som pripravovala ešte na Veľkú noc. Robila som ho prvýkrát a vyšiel dokonale. Teda aspoň sa mi zdá, že sa mi podaril. Mne sa páči a tento recept budem robiť aj budúci rok na sviatky. Niekto ešte polieva čokoládovou polevou alebo posypáva práškovým cukrom. Ja som ho nechala takto "nahého", okolo krku som mu zaviazala mašličku a myslím, že viac mu netrebalo. Autor: Adddy

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Piškot:

4 ksvajce
polohrubá múka
cukor
voda
olej
na vymazaniemasť
na vysypaniestrúhanka

Krém

150 mlvoda
150 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
150 ghera alebo maslo
2 lyžičkypráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zvážim vajíčka, koľko vážia, toľko dám polohrubej múky, toľko krupicového cukru, na každé vajce 2 lyžice vody, trošku oleja. Najprv si oddelím bielka od žĺtkov a vyšľaháme si sneh.
  2. K žĺtkom pridám cukor, vodu, olej, premixujeme, potom vmiešavame po lyžiciach polohrubú múku a nakoniec sneh. Ja mám dvojdielnu formu na baránka, takže cesto rozdelím. Upečiem na 150° C a vyklopíme na dosku, nechám vychladnúť.
  3. Maslo alebo heru si vyberiem skôr a nechám zmäknúť. Uvarím si vodu s mliekom a pudingom a nechám vychladiť, vymixujem heru alebo maslo s práškovým cukrom do hladkého krému.
  4. Krémom zlepím obe polky baránka k sebe a pod krkom uviazať mašľu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť