Piškótové rezy s broskyňami

Pridal: NajLucka, 4.3.2021
Kategorie: Nepečené dezerty, Dezerty, Chuťovky, Broskyne, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak sa vám dnes nechce piecť, ale chcete na víkend niečo sladké a chutné, pripravte si nesmrteľné nepečené rezy s ovocím.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 4.3.2021
Kategorie: Nepečené dezerty, Dezerty, Chuťovky, Broskyne, Podľa ovocia
SUROVINY
3 bal.kyslá smotana
2 bal.cukrárske piškóty
1 veľký ksbiely smotanový jogurt (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)
2 bal.stužovač
4 lyžicemed
podľa potrebycukor
2 konzervybroskyňa
- Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si necháme a ovocie necháme odkvapkať. Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance.
- V mise zmiešame veľký biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovač. Dobre premiešame. Krém doladíme podľa chuti.
- Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu. Prelejeme krémom, poukladáme broskyne a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie.
- Vytvoríme 2 - 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín. Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zostávajúce ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Piškotové řezy s broskvemi.
KOMENTÁRE K RECEPTU