Piškótové rezy s broskyňami

Pridal: NajLucka, 2.3.2021
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty, Dezerty, Broskyne, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasický nepečený dezert s ovocím a piškótami. Už je veľmi starý, ale stále poteší nejedného maškrtníka.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 2.3.2021
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty, Dezerty, Broskyne, Podľa ovocia
Čas prípravy:
SUROVINY
3 kelímkykyslá smotana
2 balíčkypiškóty
1 ks (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)biely smotanový jogurt
2 bal.stužovač
4 lyžicemed
2 konzervybroskýne
na dochuteniecukor
- Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si uchováme a ovocie necháme odkvapkať.
- Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance. V mise zmiešame veľký biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovač. Dobre premiešame.
- Krém osladíme podľa chuti. Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu. Prelejeme krémom, poukladáme broskyňami a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie. Vytvoríme 2 - 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín.
- Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zvyšné ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Piškotové řezy s broskvemi.
KOMENTÁRE K RECEPTU