Piškótové rezy s broskyňami

Recept Piškótové rezy s broskyňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický nepečený dezert s ovocím a piškótami. Už je veľmi starý, ale stále poteší nejedného maškrtníka.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

3 kelímkykyslá smotana
2 balíčkypiškóty
1 ks (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)biely smotanový jogurt
2 bal.stužovač
4 lyžicemed
2 konzervybroskýne
na dochuteniecukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si uchováme a ovocie necháme odkvapkať.
  2. Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance. V mise zmiešame veľký biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovač. Dobre premiešame.
  3. Krém osladíme podľa chuti. Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu. Prelejeme krémom, poukladáme broskyňami a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie. Vytvoríme 2 - 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín.
  4. Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zvyšné ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť