NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Piškótové rezy s broskyňami
Piškótové rezy s broskyňami
Recept Piškótové rezy s broskyňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   2.3.2021

Piškótové rezy s broskyňami

Klasický nepečený dezert s ovocím a piškótami. Už je veľmi starý, ale stále poteší nejedného maškrtníka.

20 min
Čas prípravy
Suroviny
3 kelímky
kyslá smotana
2 balíčky
piškóty
1 ks (alebo môžu byť 2 smotany na šľahanie)
biely smotanový jogurt
2 bal.
stužovač
4 lyžice
med
2 konzervy
broskýne
na dochutenie
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme formu alebo plech. Broskyne zlejeme, šťavu si uchováme a ovocie necháme odkvapkať.
  2. Odkvapkané broskyne nakrájame na rezance. V mise zmiešame veľký biely jogurt s kyslou smotanou a pridáme tekutý med a stužovač. Dobre premiešame.
  3. Krém osladíme podľa chuti. Piškóty namáčame v broskyňovej šťave (len krátko) a kladieme na dno formy, takto pripravíme prvú vrstvu. Prelejeme krémom, poukladáme broskyňami a znovu kladieme piškóty, znovu zalejeme krémom, znovu ovocie. Vytvoríme 2 - 3 vrstvy podľa výšky formy a množstva surovín.
  4. Poslednou vrstvou musí byť krém, na ktorý poukladáme zvyšné ovocie. Dáme cez noc schladiť do chladničky.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár